menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai krumplileves


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 nagy fej hagyma
600 g krumpli
1 kisebb, piros húsú paprika
8-10 szelet bacon vagy húsos szalonna (150 g)
2 ek. olaj
2 ek. zöldséges ételízesítő
1 babérlevél
100 g vörös kidney bab (konzerv)
100 g morzsolt csemegekukorica (konzerv)
1 dl tejszín
só, őrölt fehér bors
szerecsendió
4 szál friss vagy 1/2 kk. szárított majoránna

Elkészítés:


1. A hagymát, a krumplit és a paprikát megtisztítjuk, a hagymát vastagabb félkarikákra, a krumplit nagyobb kockákra, a paprikát vékony csíkokra aprózzuk (néhányat félreteszünk a díszítéshez). A szalonnaszeleteket 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

2. Nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a szalonnát, pirosra-ropogósra sütjük, majd papírkendőre terítjük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, meghintjük az ételízesítővel, hozzáadjuk a krumplit és a babérlevelet, felöntjük 1 liter vízzel, és mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt puhára főzzük (20 perc).

3. Bő vízzel leöblítjük a babot és a kukoricát, jól lecsepegtetjük. A majoránnát megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, 4 bóbita kivételével finomra aprítjuk.

4. Lehúzzuk a tűzről a krumplit, a babérlevelet kidobjuk, majd a főzőlével együtt péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínt, a babot, a kukoricát, a paprikát és a majoránnát (esetleg kevés chilipaprikát), visszatesszük a tűzre, ízlés szerint sóval, borssal, 1 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és még egyszer felforraljuk (ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígítjuk). Tálaláskor a sült szalonnával, a félretett paprikával és majoránnával vidámítjuk

Trükkök, tippek, praktikák:


Tartalmas, melengető, rendkívül ízletes leves, amely állagát tekintve
már-már főzeléknek mondható – ha „vékonyabban” szeretjük, kevés
vízzel vagy tejjel hígíthatjuk.

Amerikai krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagyma leves
Fokhagyma leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai leves-egytál
Bolognai leves-egytál

A jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szegfűgomba leves
Szegfűgomba leves

A leg finomabb leves az eredei vagy szegfű gombából de ha nincs akkor nagyon finom a barna shampionból. A zöldséget, répát karikára vágom, és a gombával együtt zsiradékon fedő a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos karalábé-krémleves
Bazsalikomos karalábé-krémleves

Meghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát. Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk