Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeragu leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g csirkemell filé
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
30 dkg csiperkegomba
50 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)

fehér bors (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
150 ml tejföl (20%-os)
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés:


A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát is.
Fél citrom levét nyomjuk bele.
Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk.
Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Húsleves ( Tyúk)
Húsleves ( Tyúk)

A zöldségeket meghámozzuk, tetszés szerint felvágjuk. A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A feldarabolt tyúkot hideg vízben feltesszük főni. Ha teteje már felhabosodott,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Zöldségleves Mama receptje alapján
Zöldségleves Mama receptje alapján

Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd állandó kevergetés közben rásütjük a zöldségeket addig, amíg roppanósak lesznek és a répa kissé kiengedi a színét. Ekkor felengedjük vízz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bableves - Olasz
Bableves - Olasz

LEVESEK ÉS FŐZELÉKEK OLASZ BABLEVES Fördős Lajos 2018. 04. 07 Hívhatnánk akár nyárias bablevesnek is, mivel a babot leszámítva nincs benne semmi, ami miatt egy télies, csülkö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Orjaleves csigatésztával
Orjaleves csigatésztával

A húsos csontot kiáztatjuk, majd egy nagy leveses fazékban, hideg vízben, lassú tűzön felforraljuk. A habját leszedjük, és beletesszük a megtisztított zöldségeket. Sóval, borssal í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk