400 g csirkemell filé
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
30 dkg csiperkegomba
50 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)
só
fehér bors (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
150 ml tejföl (20%-os)
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml habtejszín (30-32%-os)
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát is.
Fél citrom levét nyomjuk bele.
Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk.
Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.
• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe, • Olajat forrósítani, nagy fej vöröshagymát apróra, üvegesre pirítani, 0,5 kg felsál vagy lábszár, húst kockára vágni, rá a hagymára, fe...
Elkészítési idő:A lazac bőrét lenyúzzuk, alaposan megtisztítjuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és szintén kockákra szeleteljük. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát vékony...
Elkészítési idő: 40 percA megválogatott és megmosott babot főzés előtti este beáztatjuk. A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni. Ha sózott a bőrke, akkor csak a végén, ízlés s...
Elkészítési idő: