400 g csirkemell filé
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
30 dkg csiperkegomba
50 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)
só
fehér bors (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
150 ml tejföl (20%-os)
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml habtejszín (30-32%-os)
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát is.
Fél citrom levét nyomjuk bele.
Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk.
Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.
1. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát. 2. A felkockázott húst tegyük a hagymára, és fehéredésik pároljuk. 3. Először jöhet a paprika, pár percig hagyom párolodni,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk; a tárkonyt finomra aprítjuk; a kolbászt felkarikázzuk. 2. A sonkalevet felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húsokat kockákra vágjuk. Alaposan átmossuk, és leveses fazékba, bő vízbe szedjük. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret, és vöröshagymát kockákra vágva hozzáadjuk. Fűszerezzük egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülök főzőlevének tetejéről leszedett zsíron aranybarnára pirítjuk a karikára vágott zöldségeket, jelesül a fehér répát, sárgarépát és a zellert. Amikor a zöldségeknek a színe m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű