menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell filé
• 1,5 dl étolaj
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg fehérrépa
• 20 dkg burgonya
• 15 dkg csiperke gomba
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom
• 2 dl főzőtejszín
• 1, 5 l alaplé
• 1 kiskanál tárkony
• 1 kávéskanál őrölt fehér bors
• 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés:


A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam.
Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket.
A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a csirkemell csíkokat és fehéredésig pároltam. Ekkor hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, megsóztam és így is pároltam még egy kicsit, majd megszórtam 1 evőkanál finomliszttel, az őrölt fehér borssal, így pirult még 2-3 percig, ezután felöntöttem másfél liter csontlével, megszórtam a tárkonnyal és így főztem addig, amíg a hús és a zöldségek is puhára főttek. Amikor készen lett, hozzákevertem még a tejszínt és még tettem rá egy kis tárkonylevelet, majd forrón tálaltam. Kis citromlével lehet savanyítani, aki úgy szereti.

 Tárkonyos csirkeleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Burgonyaleves pirított kolbásszal
Burgonyaleves pirított kolbásszal

A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és kb. 1,5 l vízzel felöntjük. Beletesszük a felkockázott krumplit is valamint a babérlevelet ès hozzáadjuk a sót, a bo...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Palócleves
Palócleves

A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos gombaleves csipetkével
Kolbászos gombaleves csipetkével

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük. A szalonnakockákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Köményes rántott leves
Köményes rántott leves

1: A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! 2: Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. 3: Ha a liszt sima és felhabzott, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk