Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell filé
• 1,5 dl étolaj
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg fehérrépa
• 20 dkg burgonya
• 15 dkg csiperke gomba
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom
• 2 dl főzőtejszín
• 1, 5 l alaplé
• 1 kiskanál tárkony
• 1 kávéskanál őrölt fehér bors
• 1 evőkanál finomliszt
A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam.
Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket.
A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a csirkemell csíkokat és fehéredésig pároltam. Ekkor hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, megsóztam és így is pároltam még egy kicsit, majd megszórtam 1 evőkanál finomliszttel, az őrölt fehér borssal, így pirult még 2-3 percig, ezután felöntöttem másfél liter csontlével, megszórtam a tárkonnyal és így főztem addig, amíg a hús és a zöldségek is puhára főttek. Amikor készen lett, hozzákevertem még a tejszínt és még tettem rá egy kis tárkonylevelet, majd forrón tálaltam. Kis citromlével lehet savanyítani, aki úgy szereti.
A nyakakat darabolom, a szárnytöveket megtisztítom, megmosom, egy nagy fazékba teszem. Felengedem kb. 3 liter vízzel, lassan felforralom, lehabozom. Sózom, belelógatom a teatojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA nyelveket megtisztítjuk, átmossuk, felöntjük 3 liter vízzel. Az egész borsot és az összetört babérlevelet fűszertartóba tesszük, úgy dobjuk a levesbe. Négy gerezd fokhagymát megt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágom ,kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a megmosott feldarabolt medvehagymát .Kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű