Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell filé
• 1,5 dl étolaj
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg fehérrépa
• 20 dkg burgonya
• 15 dkg csiperke gomba
• 1 zöldpaprika
• 1 paradicsom
• 2 dl főzőtejszín
• 1, 5 l alaplé
• 1 kiskanál tárkony
• 1 kávéskanál őrölt fehér bors
• 1 evőkanál finomliszt
A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam.
Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket.
A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a csirkemell csíkokat és fehéredésig pároltam. Ekkor hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, megsóztam és így is pároltam még egy kicsit, majd megszórtam 1 evőkanál finomliszttel, az őrölt fehér borssal, így pirult még 2-3 percig, ezután felöntöttem másfél liter csontlével, megszórtam a tárkonnyal és így főztem addig, amíg a hús és a zöldségek is puhára főttek. Amikor készen lett, hozzákevertem még a tejszínt és még tettem rá egy kis tárkonylevelet, majd forrón tálaltam. Kis citromlével lehet savanyítani, aki úgy szereti.
A zöldséget répát és a krumplit egy csokor zeller zölddel oda teszem főni, ízesítettem sóval, kevés étel ízesítővel, majd amikor már megfőtt akkor jó petrezselymes rántással ber...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűgulyás disznó húst kockára vágtam......a hagymát megpucoltam és nagyon finomra megvágtam......a répákat megpucoltam majd hosszúkásra vágtam a 2dl olajon a hagymát megdinszteltem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaplevet feltesszük főni a gyömbérrel, a kaffir lime levéllel, és a csilivel. Közben elkészítjük a gombócot: a csirkemell filét felkockázzuk és a tojással, sóval, borssal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes