2 szál póréhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 l paradicsomlé
3 dkg vaj
5 dkg húsos füstölt szalonna
2 db erőleveskocka
1 dl tej
1 ek liszt
2 db tojás sárgája
1 dl tejszín
só, bors
A hagymát és a póréhagymát felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A felforrósított olajba egyszerre beletesszük a hagymát, póréhagymát, szalonnát és kevergetve megpirítjuk.
A megpirult hagymás keveréket felöntjük a paradicsomlével, majd vízzel higítjuk. Beletesszük a 2 erőleveskockát, megszórjuk sóval borssal, majd lefedve felforraljuk és utana lassú tűzön 15 percig főzzük.
Közben a tejet simára keverjük a liszttel, ezzel besűrítjük a levest és újra felforraljuk.
A tejszínbe beletesszük a 2 tojás sárgát, jól kikeverjük majd azt is a leveshez öntjük, egyet rottyan és kész.
A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszere...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. Tovább párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékban megpirítjuk a hagymákat, csont lével felengedjük, sózzuk, fűszerezzük és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát és egészben a kolbászt. Nekem az a tapasztalatom, hogy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockázom, olajon lepirítom, hozzáadom a kockázott marhahúst, kérgesre pirítom, ráteszem a fűszerpaprikát és a lisztet, átforgatom, majd felöntöm annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű