35 dkg pucolt cékla
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só, frissen őrölt bors
1 tk. frissen tört római kömény
fél dl olívaolaj
4 tk. tejföl
A hámozott céklát vágjuk egészen apró kockákra, dinszteljük 5-10 percet az olívaolajon, majd öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a római köményt. Lefedve főzzük puhára a céklát. Mikor megfőtt, turmixoljuk le a levest, sózzuk, borsozzuk, keverjük el benne a tejszínt, majd tányéronként teáskanálnyi tejföllel tálaljuk.
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Liszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész bors szemeket. Felöntjük hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, majd elkezdjük főzni. Amíg felforr,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. ◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele...
Elkészítési idő: 10 perc + főzés Nehézség: Könnyű