35 dkg pucolt cékla
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só, frissen őrölt bors
1 tk. frissen tört római kömény
fél dl olívaolaj
4 tk. tejföl
A hámozott céklát vágjuk egészen apró kockákra, dinszteljük 5-10 percet az olívaolajon, majd öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a római köményt. Lefedve főzzük puhára a céklát. Mikor megfőtt, turmixoljuk le a levest, sózzuk, borsozzuk, keverjük el benne a tejszínt, majd tányéronként teáskanálnyi tejföllel tálaljuk.
Éles késsel kifilézzük a csirkemellet. Nem kell nagyon letisztítani a csontot, egyáltalán nem baj, ha marad rajta hús is. A színhúst berakjuk a hűtőszekrénybe. A bőrt és a csontot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fürjeket egy nagy lábas hideg vízbe tesszük, hozzáadunk friss kakukkfüvet, majd közepes lángon főzzük. A habot leszedjük a tetejéről és ezután tesszük csak bele a feldarabolt zö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát, a répát és a petrezselymet meghámozzuk, apróra vágjuk. Egy fazékban tesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a borsót és a felaprított perezselyemlevelet. Felöntjük kb. 1,5 l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a gyufára vágott sárgarépát és egy evőkanál lisztet. Kicsit tovább dinsztelem. Ezután felöntöm vízzel, beleteszek egy leveskockát....
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű