1 teáskanál mézeskalácsfűszer
1 narancs héja
1 citrom
3 evőkanál méz
70 dkg alma
csipetnyi só
A tálaláshoz:
őrölt fahéj
Felforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük.
Meghámozzuk az almát, tetszés szerint daraboljuk, és citromlével ízesített vízbe rakjuk, hogy ne barnuljon.
Átszűrjük a fűszeres levet másik edénybe, hozzáadjuk a mézet, a sót, beleteszünk 1-2 evőkanál citromlevet és 2 dl vizet.
Felforraljuk, és beledobjuk az almát. 56 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Szükség esetén vízzel tovább hígítjuk, illetve mézzel édesítjük, és néhány perc alatt kiforraljuk. Tálaláskor fahéjat szórunk rá.
Állni hagyni 1 órát de ha több az sem baj, Forrásban lévő sós vízben kis galuskákat szaggatni , pár 2-3 percig fedő alatt forrjon utána tartalék 5 perc, elzárni alatta a tüzet és p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát és a hagymát megpucolom és felvágom nagyobb darabokra. ‘ liter vízben a leveskockával, sóval, borssal kb. fél órán keresztül főzzük. Elkészítem a rántást (olaj, liszt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkock...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a reszelt sajtot, amíg fel nem olvad, folyamatosan keverjük. Habverővel 1-2 dl víz hozzáadásával simára keverjük a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű