2 evk olaj és egy pici vaj
1 fej hagyma
2-3 evk liszt
1 l tej
só, bors, vegeta,
15-20 dkg reszelt sajt (lehet vegyesen is)
petrezselyem a tálaláshoz
Egy lábasban vajat és kevés olajat forrósítok, beledobom a kockára vágott hagymát, megpirítom, rászórom a lisztet, kicsit megpirítom, felöntöm egy kis hideg tejjel és turmixolom, majd felöntöm a maradék tejjel és ízesítem.
Ha felforrt, beleteszem a reszelt sajtot, amikor a sajt elolvadt, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Petrezselyemmel megszórva is nagyon finom...
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.Majd hozzáadjuk a ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben sütjük. Még melegen gumikesztyűben meghámozzuk, és felkockázzuk. Elővesszük a turmixgépet. Beletesszük a céklát, fel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a vékony csíkokra vágott zellert, édesburgonyát és burgonyát. Átforgatjuk a hagymás olajon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz