menu

Családireceptkönyv.hu

Köménymagos rongyosleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek olaj
3 tk köménymag
1 ek liszt
2 tk paprika
2-3 babérlevél
2 tk delikát
1 ek almaecet, v borecet
3 tojás

Elkészítés:


Olajat nem túl forróra melegít
Rá a köménymag, 1 perc pirítás
Rá a liszt, kevergetve zsemle színűre pirít
Rá a paprika, 1-1,5 l vízzel felönt, bele fűszerek, só
10-15 perc főzés után leszűr
Lábasba vissza, felforral, felvert, megsózott tojást belecsurgat
Pirított zsemlekockával fíííínom

Trükkök, tippek, praktikák:


A köménymag az elején pattog, célszerű egy fedőt készenlétben tartani.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hack Irén
Vegyes zöldség krémleves
Vegyes zöldség krémleves

A zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falusi káposztaleves
Falusi káposztaleves

A szalonnát felaprítjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a kockára vágott hagymát, a karikára vágott kolbászt és a káposztát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felengedjük vízzel. Belet...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Gombóc leves
Gombóc leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplival sűrített babgulyás
Krumplival sűrített babgulyás

1. A kolbászt felkarikázzuk és beletesszük a fazékba. Megvárjuk, amíg kisül a zsírja és arra dobjuk a felkockázott sertéshúst. Egy picit megpirítjuk a húst a kolbász zsírján és hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk