50 dkg káposzta, 30 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 hagyma, 1 tojás, 2+2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű; a tálaláshoz: tejföl
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk az átmosott és felvágott káposztát, kissé átsütjük, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a borsikafűágat és megfőzzük. Közben elkészítjük a gombócokat. A darálthúshoz hozzáadjuk a megmaradt és apróra vágott hagymát, az átmosott és lecsöpögtetett rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával, majd összedolgozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. Egy kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel és csomómentesre kavarjuk. Berántjuk vele a levest és kiforraljuk. Tejföllel tálaljuk.
Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt és mindkettőt, külön-külön tálban hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot. A fokhagymát meghámo...
Elkészítési idő: 8 főre Nehézség: KönnyűEgy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Kis olajon megpárolom a gombát és a vöröshagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet. Karikákra vágom a fehér és sárgarépát és azt is hozzáadom, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű