Családireceptkönyv.hu

Burgonyakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag

10 közepes db burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db leveskocka
2 dl főzőtejszín (vagy zsírszegényebb)
1 dkg bacon (kockázott vagy szeletelt)
1.5 l víz
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:




A hagymát kevés olajon megpirítjuk.
Hozzátesszük a felaprított burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, fűszerezzük, és 3o percig főzzük.
Ha megfőtt, turmixgépben a tejszínnel összeturmixoljuk.
Utolsó lépésként a bacont minimális olajon ropogósra pirítjuk, és a levesünket ezzel tálaljuk.

Burgonyakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Erdélyi savanyú csorba
Erdélyi savanyú csorba

Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Sajtos fokhagymakrémleves
Sajtos fokhagymakrémleves

A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk. A vizet és a tejszínt a leveskockákkal felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A margarinból és a lisztből világos rántást k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Frankfurtileves
Frankfurtileves

A káposztát csíkokra vágjuk, majd vízbe tesszük a karikára vágott burgonyával együtt. Ízesítjük a köménnyel, sóval és borssal. Ha a káposzta félig megfőtt, pirospaprikás rántást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk