Családireceptkönyv.hu

Sültpaprikás karalábé-krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
2-3 adag
2-3 kápia paprika vagy egy piros kaliforniai paprika sütve
3 szál újhagyma, vékonyra karikázva
2 fej karalábé kockázva (a héjából, szárából, leveleiből 10 perces alaplevet főzünk, 1-2 zsenge levelet tegyünk félre)
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
6 dl alaplé
1 gerezd fokhagyma, szeletelve
só, frissen őrölt bors
1 cikk citrom

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra. Tegyük be a paprikákat és süssük őket szenesre. Kb. 25-30 perc. Ilyenkor érdemes többet sütni, mert a belőle készült krém hetekig eláll a hűtőben. A megsült paprikákat tegyük egy tálba és fedjük le. Hagyjuk pihenni 10 percig és utána folyó víz alatt dörzsöljük le a héját. A magházát szedjük ki, töröljük szárazra.
Amíg sül a paprika, egy lábosban közepes lángon olvasszuk össze a vajat az olajjal. Dobjuk rá a hagymát, finoman sózzuk és 2 percig pirítsuk. Borítsuk rá a karalábét és kevergessük további 2-3 percig. Öntsük rá az alaplevet, sózzuk és lefedve 15 percig főzzük. Ha megfőtt, turmixoljuk össze az egészet.
A megsült paprikákat daraboljuk fel, és a fokhagymával együtt tegyük egy magas falú mérőedénybe. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük össze. Keverjük a krémesített leveshez, facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, ha kell. A félretett zsenge leveleket vékonyan csíkozzuk fel és tálaláskor szórjuk a forró leves tetejére. Friss borssal, olívaolajjal díszíthetjük.

Sültpaprikás karalábé-krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Egyszerű tárkonyoscsirkeragu leves
Egyszerű tárkonyoscsirkeragu leves

A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar lebbencsleves
lebbencsleves

A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom. A nagyobb tésztákat kisebbre töröm. A hagymát megpucolom, apróra vágom. A szalonnát is apró kockára vágom. 2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojásleves
Tojásleves

A lisztből és az olajból egy fazék alján rántást készítünk, rádobjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Megsózzuk, belereszeljük a foghagymát, hozzáadjuk a köménymagot és felforr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk