Hozzávalók
2-3 adag
2-3 kápia paprika vagy egy piros kaliforniai paprika sütve
3 szál újhagyma, vékonyra karikázva
2 fej karalábé kockázva (a héjából, szárából, leveleiből 10 perces alaplevet főzünk, 1-2 zsenge levelet tegyünk félre)
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
6 dl alaplé
1 gerezd fokhagyma, szeletelve
só, frissen őrölt bors
1 cikk citrom
A sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra. Tegyük be a paprikákat és süssük őket szenesre. Kb. 25-30 perc. Ilyenkor érdemes többet sütni, mert a belőle készült krém hetekig eláll a hűtőben. A megsült paprikákat tegyük egy tálba és fedjük le. Hagyjuk pihenni 10 percig és utána folyó víz alatt dörzsöljük le a héját. A magházát szedjük ki, töröljük szárazra.
Amíg sül a paprika, egy lábosban közepes lángon olvasszuk össze a vajat az olajjal. Dobjuk rá a hagymát, finoman sózzuk és 2 percig pirítsuk. Borítsuk rá a karalábét és kevergessük további 2-3 percig. Öntsük rá az alaplevet, sózzuk és lefedve 15 percig főzzük. Ha megfőtt, turmixoljuk össze az egészet.
A megsült paprikákat daraboljuk fel, és a fokhagymával együtt tegyük egy magas falú mérőedénybe. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük össze. Keverjük a krémesített leveshez, facsarjuk bele a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, ha kell. A félretett zsenge leveleket vékonyan csíkozzuk fel és tálaláskor szórjuk a forró leves tetejére. Friss borssal, olívaolajjal díszíthetjük.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott sárgarépával és burgonyával együtt megdinszteljük, majd hozzátesszük a kb., 1 cm vastagságú csíkokra szelt káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Hevíts fel egy széles lábasban a zsírt, pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve add hozzá a fokhagymát is. • Tedd vissza a lábast a tűzre, és rakd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábasban felmelegítjük a margarint vagy az olajat és átfuttatjuk rajta a karalábét. Megszórjuk liszttel és még egyszer átpirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű