6 db pulykanyak
3 közepes db sárgarépa
2 db fehérrépa
0.25 db karfiol
1 kis db zeller
1 db karalábé
petrezselyem ízlés szerint
5 db zellerlevél (lehetnek szárítottak is)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (kevés, őrölt)
A nyakat felengedjük hideg vízzel, és mint a húslevest lassan forraljuk. A közben keletkező habot kanállal leszedjük. Óvatosan kell forralni, éppen hogy csak forrjon.
Amikor már nem habzik, hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget.
A vöröshagymát egyben hagyjuk, a zellert és a karalábét negyedekre vágjuk, a gyökereket pedig karikára. A karfiolt rózsáira szedjük.
Megsózzuk, és lassú forrás közben, amíg omlós lesz a husi, addig főzzük.
Az utolsó 10 percben tesszük bele a zöldeket.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűÍzlés szerint annyi répát (fokhagymat, brokkolit) teszik egy labosba Amennyit szeretnénk. En általában ket gerezd fokhagymát használok vagy egy nagy csomag répát lb 15-20 szál, br...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa füstölt hússal készítem akkor azt előtte puhára főzöm, majd hozzáteszem a kifejtett babot, zöldséget, répát, egy nagy csokor zellert és puhára főzöm. Ízesítem sóval, (ha füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. 2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz