6 db pulykanyak
3 közepes db sárgarépa
2 db fehérrépa
0.25 db karfiol
1 kis db zeller
1 db karalábé
petrezselyem ízlés szerint
5 db zellerlevél (lehetnek szárítottak is)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (kevés, őrölt)
A nyakat felengedjük hideg vízzel, és mint a húslevest lassan forraljuk. A közben keletkező habot kanállal leszedjük. Óvatosan kell forralni, éppen hogy csak forrjon.
Amikor már nem habzik, hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget.
A vöröshagymát egyben hagyjuk, a zellert és a karalábét negyedekre vágjuk, a gyökereket pedig karikára. A karfiolt rózsáira szedjük.
Megsózzuk, és lassú forrás közben, amíg omlós lesz a husi, addig főzzük.
Az utolsó 10 percben tesszük bele a zöldeket.
1. A pudingot megfőzzük. Ízesítjük a cukrokkal. 2. A gesztenyemasszát villával tördeljük össze és adjuk a forró pudinghoz. 3. Aki szereti rumos mazsolát is tehet bele. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket ízlés szerint daraboljuk fel. A húst daráljuk le vagy vágjuk nagyon apró kockákra, ízesítsük sóval, borssal, chilipehellyel, adjunk hozzá 1 csokor fi...
Elkészítési idő: 20+55 perc Nehézség: KönnyűAz olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehér...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA hagymát olajba üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, és a felkockázott burgonyát. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a tejszínt és 15 per...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű