6 db pulykanyak
3 közepes db sárgarépa
2 db fehérrépa
0.25 db karfiol
1 kis db zeller
1 db karalábé
petrezselyem ízlés szerint
5 db zellerlevél (lehetnek szárítottak is)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (kevés, őrölt)
A nyakat felengedjük hideg vízzel, és mint a húslevest lassan forraljuk. A közben keletkező habot kanállal leszedjük. Óvatosan kell forralni, éppen hogy csak forrjon.
Amikor már nem habzik, hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget.
A vöröshagymát egyben hagyjuk, a zellert és a karalábét negyedekre vágjuk, a gyökereket pedig karikára. A karfiolt rózsáira szedjük.
Megsózzuk, és lassú forrás közben, amíg omlós lesz a husi, addig főzzük.
Az utolsó 10 percben tesszük bele a zöldeket.
Az olajon, / zsíron / megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az aprított zöldségeket és együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel / akár a kru...
Elkészítési idő:A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon (vagy zsíron) megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és kápia paprikát. Pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ma...
Elkészítési idő: 45 perc