6 db pulykanyak
3 közepes db sárgarépa
2 db fehérrépa
0.25 db karfiol
1 kis db zeller
1 db karalábé
petrezselyem ízlés szerint
5 db zellerlevél (lehetnek szárítottak is)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (kevés, őrölt)
A nyakat felengedjük hideg vízzel, és mint a húslevest lassan forraljuk. A közben keletkező habot kanállal leszedjük. Óvatosan kell forralni, éppen hogy csak forrjon.
Amikor már nem habzik, hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget.
A vöröshagymát egyben hagyjuk, a zellert és a karalábét negyedekre vágjuk, a gyökereket pedig karikára. A karfiolt rózsáira szedjük.
Megsózzuk, és lassú forrás közben, amíg omlós lesz a husi, addig főzzük.
Az utolsó 10 percben tesszük bele a zöldeket.
Kevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót legalább 2 órán keresztül áztatom hideg vízben. A hagymát kockára vágom és felteszem főni a sárgaborsóval és leveskockával úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinsztelem a vöröshagymát, hozzáadom a kis egyforma darabokra vágott karalábét, zellert, répát, petrezselyemgyökeret. Felöntöm kb. 2l vízzel vagy alaplével. Ízesítem s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a japán Ramen leves a sokfajta Ramen levesek egyike, később bemutatok másikakat is, mert a japán levesek nemcsak finomak, de egészségesek is, többek között a tengeri algától. Ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű