Családireceptkönyv.hu

Cukkinikrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg-os cukkini
• fél liter főzőtejszín
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd foghagyma
• 2 evőkanál liszt
• csöpp plaj
• só
• bors
• ételízesítő
• 1 zsemle
• kevés zöldség zöld

Elkészítés:


1. A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A reszelt cukkinihoz adjuk, együtt pároljuk.
3. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, belereszeljük a foghagymát. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a leveshez. A zöldségzöldet felaprítva szintén hozzáadjuk, majd összeforraljuk.
4. A zsemlét felkockázva, egy serpenyőben kevés olajon megpíritjuk. Forrón tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szárított kenyér kockával, leves gyönggyel vagy trappista sajttal tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ragu csirkemellből
Ragu csirkemellből

Apróra vágjuk a lila hagymát (1 – 2 fej), vagy póréhagymát (karikára) és olajban üvegesre pároljuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk (1,5x1,5 cm) és húst megkérgesítjük az olajo...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Bakonyi tarhonya leves
Bakonyi tarhonya leves

A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyors gulyás húsgombóccal
Gyors gulyás húsgombóccal

Tisztítsuk meg a leveszöldségeket, és a burgonyát. Vágjuk kis kockákra, majd a zöldségeket (a krumpli kivételével) alacsony-közepes lángon, időnként kevergetve, 1 teáskanálnyi Deli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

Leveskockából elkészítjük a húslevest. Közben a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. Rászórjuk a lisztet, és kb. fél percig pirítjuk. Felenge...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk