• 25 dkg-os cukkini
• fél liter főzőtejszín
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd foghagyma
• 2 evőkanál liszt
• csöpp plaj
• só
• bors
• ételízesítő
• 1 zsemle
• kevés zöldség zöld
1. A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A reszelt cukkinihoz adjuk, együtt pároljuk.
3. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, belereszeljük a foghagymát. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a leveshez. A zöldségzöldet felaprítva szintén hozzáadjuk, majd összeforraljuk.
4. A zsemlét felkockázva, egy serpenyőben kevés olajon megpíritjuk. Forrón tálaljuk.
Szárított kenyér kockával, leves gyönggyel vagy trappista sajttal tálaljuk
A zsíron kipattogtatunk köménymagot, majd megszórjuk liszttel és barna rántást készítünk. Amikor már jó a rántás akkor félrevesszük a tűzről és megszórjuk őrölt pirospaprikával, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A babot egy pár órára beáztatjuk forró vízbe. A legjobb az, ha már előző este megtesszük. 2. A csülköt levágjuk a csontról, majd apró kockákra vágjuk. 3. Bő vízben, fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket hámoztam és szeleteltem. Csak négyféle zöldséget használtam, kétszínű (narancs és citromsárga) répát, brokkolit és karfiolt. Apró húsgombócokat készítettem: A darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű