- 1 szál póré hagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 cs. friss petrezselyem,
- 2 db zsenge sárgarépa,
- 3 dl tejszín,
- 2-3 dl főzőtejszín,
- 1/2 kg húsleves leve,
- só,
- fehér bors,
- curry,
- őrölt szerecsendió,
- kakukkfű,
- 5 dkg vaj,
- kevés olívaolaj,
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy bot mixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze a maradék húslevest és öntsük hozzá.
A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy fazékba hevítsük fel az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tűzről lehúzva, hogy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztát átmossuk hideg vízben. Aki akarja, apróbra vághatja, de nem szükséges. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, majd bele rakjuk a csíkokra vágott szalonnát és a felkarikázott k...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűNakirimmel apróra vágom a hagymákat és kevés olívaolajon dinsztelem áttetszőre őket, had illatozzanak! A megmosott gombakat lazán felhasogatom ninjakardommal és a hagymához keverem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű