Családireceptkönyv.hu

Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 szál póré hagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 cs. friss petrezselyem,
- 2 db zsenge sárgarépa,
- 3 dl tejszín,
- 2-3 dl főzőtejszín,
- 1/2 kg húsleves leve,
- só,
- fehér bors,
- curry,
- őrölt szerecsendió,
- kakukkfű,
- 5 dkg vaj,
- kevés olívaolaj,

Elkészítés:


A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy bot mixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze a maradék húslevest és öntsük hozzá.

Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal/UngárAnikó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alföldi betyárgulyás
Alföldi betyárgulyás

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Zöldségkrémleves feta sajttal
Zöldségkrémleves feta sajttal

Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és rögtön utána a pirospaprikát. Gyorsan ráöntjük a felkockázott paradicsomokat, hogy le ne égjen a pirospaprika...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos husgomboc leves
Tárkonyos husgomboc leves

A zöldségeket felvagjuk apró kockákra és a keves zsiradékon megpároljuk.Mikor már szépen kiadta a színét felöntjük vízzel és belerakjuk a fűszereket:sot,borsot,fokhagymát,paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes zöldbableves
Tejszínes zöldbableves

A vöröshagymát vágjuk apró kockára dinszteljük meg zsíron ,majd hozzáadjuk a zöldbabot ,karikára vágott répát,a paradicsomot és a paprikát is mait kockáztuk fel,majd az apóra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk