menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos csirkeleves


Írta:

Elk. idő: 50 per
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




hozzávalók / 4 adag

5-6 db csirkeszárny vagy 1 kisebb csirkemell
2-2 db sárga- és fehérrépa
1 db karalábé
1 cikk zeller
10 dkg zöldborsó
1 cs petrezselyem
1 száll zellerlevél
2 dl natúr joghurt
1 ek simaliszt
só, bors, olaj
1 leveskocka
fél citrom
Levesbetéthez:

1 db tojás
6 dkg búzadara
3 dkg vaj

Elkészítés:


elkészítés

A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk.
A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk, felkockázzuk).
Egy fazékban olajat hevítünk, rárakjuk a húst, és kevergetve kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a felaprított zöldet, és tovább kevergetjük néhány percig.
Ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, és puhára főzzük, de közben a zöldborsót is hozzáadjuk.
A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy kevés lével, a kész leveshez adjuk, kiforraljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, kevés citromlével pikánssá tesszük.
Közben elkészítjük a grízgombócot, a hozzávalókat kikeverjük, kb. 15 percig pihentetjük.
Vizes kézzel kisebb gombócokat rakunk forrásba lévő vízbe, és megfőzzük (kb. 20-30 perc). Akkor jó, ha a félbevágott gombóc közepe is átfőtt. A kész levest ezzel tálaljuk

Joghurtos csirkeleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Sárgarépa krémleves (Crème Crécy)
Sárgarépa krémleves (Crème Crécy)

Csontokból vegyes zöldséggel, fűszerrel levest főzünk. 50 dkg szép piros sárga¬répát, 10 dkg vöröshagymát szeletekre vágunk. A hagymát kevés vajban meg- fonnyasztjuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dunai halászlé
Dunai halászlé

1. A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem. 2. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csuri
Fenséges zellerleves
Fenséges zellerleves

Vágd vékony szeletekre a zellert, kevés olajon, tengeri sóval párold puhára. turmixold össze a puha zellert, majd tejjel és vízzel fölengedve, keverd össze izesitsd

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás leves.
Fokhagymás leves.

Zsiradékot forrósítok félreveszem a tűzről és megszórom liszttel, majd vékony karikára vágott fokhagymát teszek rá (lehet rányomni is én azért nem szoktam, mert akkor ég tőle a gyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk