3 evőkanál étolaj
2 L víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
fűszerpaprika
só
ételecet (10%-os)
Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pirospaprikát.
Jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr.
Addig egy tálba ütjük a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük. Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Ecetet kínálhatunk mellé tálaláskor.
Az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is. Ez egy klasszikus tojásleves recept, amelyet mindenki evett már otthon. Ha lemaradtál a receptről, ez alapján te is elkészítheted! ;)
A húst kockára vágom. Pörkölt alapot készítek. Forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntéséve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon dinsztelem,a medvehagymát megmosom,felcsíkozom és hozzáadom a hagymához,a burgonyát tisztítom kockázom ,és a hagymához adom együtt kicsit dinsztelem,fűszerezem,fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A reszelt cukkinihoz adjuk, együtt pároljuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. 2. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű