menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásleves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál étolaj
2 L víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
fűszerpaprika

ételecet (10%-os)

Elkészítés:



Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pirospaprikát.
Jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr.
Addig egy tálba ütjük a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük. Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Ecetet kínálhatunk mellé tálaláskor.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is. Ez egy klasszikus tojásleves recept, amelyet mindenki evett már otthon. Ha lemaradtál a receptről, ez alapján te is elkészítheted! ;)

Tojásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Húsleves
Húsleves

A húsleves mindenféle húsból készülhet, de nagyon fontos, hogy húsos csont legyen benne. Érdemes többféle húst beletenni. Első lépésként megmossuk a húsokat és hideg vízben feltess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A rizst hideg vízbe áztatjuk néhány percig, majd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, lestyánnal húsgombócot készítünk. Én mindig megvizezem a kezem, mert nedves kézzel könnyen fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos burgonyakrémleves
Sajtos burgonyakrémleves

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhahúsleves metélttésztával
Marhahúsleves metélttésztával

A húst és a csontot megmossuk. A húst felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk