3 evőkanál étolaj
2 L víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
fűszerpaprika
só
ételecet (10%-os)
Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pirospaprikát.
Jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr.
Addig egy tálba ütjük a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük. Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Ecetet kínálhatunk mellé tálaláskor.
Az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is. Ez egy klasszikus tojásleves recept, amelyet mindenki evett már otthon. Ha lemaradtál a receptről, ez alapján te is elkészítheted! ;)
A velőscsontok vágott felét alaposan bedörzsöljük sóval (így a főzés során benne marad a velő). Hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni a csontokat. Időnként lehabozzuk...
Elkészítési idő: 195 perc Nehézség: Könnyű• Pulyka- vagy csirkehúst főzni, + 8 cm lé legyen rajta, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldje, karalábé, egész vöröshagyma, feketebors, 1 paprika, 1 paradicsom, • felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKb 3 liter hideg vízbe odateszem főni a megmosott füstölt húsos csontot, az apróra vágott hagymával együtt. Miután megfőtt, az apróra vágott krumplit és a reszelt sárgarépát is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű