2 paprika, piros, nagy (250 g)
alumínium fólia
150 g zeller
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál paprika, édes és csábító
1 doboz paradicsom, hámozott (425 ml)
350 ml húsleves
60 g mandula földön,
Tengeri só fűszer malom
őrölt bors
1 teáskanál cukor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál balzsamecettel
2 evőkanál szeletelt mandula,
Mossuk paprika négyfelé, távolítsuk el a magvakat, és a kivágott fehér elválasztó membránok. A bőrös oldal felé elfoglalt alufóliával lemez felfelé és civakodás a forró grill körülbelül 8 percig, amíg a bőr válik fekete foltok. Nedves konyharuha fedél, hagyjuk állni 5 percig, majd a nyersbőr és durván szakadék.
Zeller tiszta (zöld félretesszük), szeletekre vágva. Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, vágjuk a hagymát, fokhagymát sajtó révén, pirított forró olaj zeller. Por paprika. Paprika, paradicsom folyadékkal, 300 ml forró levest és a mandula hozzáadása. Sóval és borssal, forralunk, és főzzük 15 percig. Püré a leves, esetleg kissé hígítjuk maradék húslevest. Sóval, borssal, cukorral, szójaszósz és balzsamecettel.
Sült mandulát száraz serpenyőben. Zeller zöld karaj, meghintjük pelyhesített mandula tálalás előtt a levest.
Tápérték információ adagonként
mintegy 199 kcal / 834 kJ , 6 g fehérje , 14 g zsír , 9 g szénhidrátot
A tyúkot 5-6 liter hideg vízben feltesszük főni. A keletkező habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított, egyben hagyott fehér- és sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert, a gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megmossuk, lehámozzuk, kimagozzuk és a húsát kis kockákra vágjuk. A hagymát és a gyömbért is megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy nagy vastag aljú fazékban felhevítjük a kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű