Családireceptkönyv.hu

Bors leves mandulával


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 paprika, piros, nagy (250 g)
alumínium fólia
150 g zeller
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál paprika, édes és csábító
1 doboz paradicsom, hámozott (425 ml)
350 ml húsleves
60 g mandula földön,
Tengeri só fűszer malom
őrölt bors
1 teáskanál cukor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál balzsamecettel
2 evőkanál szeletelt mandula,

Elkészítés:


Mossuk paprika négyfelé, távolítsuk el a magvakat, és a kivágott fehér elválasztó membránok. A bőrös oldal felé elfoglalt alufóliával lemez felfelé és civakodás a forró grill körülbelül 8 percig, amíg a bőr válik fekete foltok. Nedves konyharuha fedél, hagyjuk állni 5 percig, majd a nyersbőr és durván szakadék.

Zeller tiszta (zöld félretesszük), szeletekre vágva. Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, vágjuk a hagymát, fokhagymát sajtó révén, pirított forró olaj zeller. Por paprika. Paprika, paradicsom folyadékkal, 300 ml forró levest és a mandula hozzáadása. Sóval és borssal, forralunk, és főzzük 15 percig. Püré a leves, esetleg kissé hígítjuk maradék húslevest. Sóval, borssal, cukorral, szójaszósz és balzsamecettel.

Sült mandulát száraz serpenyőben. Zeller zöld karaj, meghintjük pelyhesített mandula tálalás előtt a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték információ adagonként

mintegy 199 kcal / 834 kJ , 6 g fehérje , 14 g zsír , 9 g szénhidrátot

Bors  leves mandulával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Erős-savavanyú leves
Erős-savavanyú leves

Erőlevest felforral Bele a rákhús és a csalamádé Hozzá a bambuszrügy, a gomba, a zeller 5 PERCIG FŐZ Ezután bele az uborka, a ecet-cherry-szója keverék, a sonka. További 1 (EG...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nóra
Húsleves(Sertés)
Húsleves(Sertés)

A jól megmosott csontos húst hideg vízben a fűszerekkel, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Közepes lángon főzni kezdem, amikor felforr, akkor még ebből a hőből is vissza...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

Kevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk