Családireceptkönyv.hu

Bors leves mandulával


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 paprika, piros, nagy (250 g)
alumínium fólia
150 g zeller
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál paprika, édes és csábító
1 doboz paradicsom, hámozott (425 ml)
350 ml húsleves
60 g mandula földön,
Tengeri só fűszer malom
őrölt bors
1 teáskanál cukor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál balzsamecettel
2 evőkanál szeletelt mandula,

Elkészítés:


Mossuk paprika négyfelé, távolítsuk el a magvakat, és a kivágott fehér elválasztó membránok. A bőrös oldal felé elfoglalt alufóliával lemez felfelé és civakodás a forró grill körülbelül 8 percig, amíg a bőr válik fekete foltok. Nedves konyharuha fedél, hagyjuk állni 5 percig, majd a nyersbőr és durván szakadék.

Zeller tiszta (zöld félretesszük), szeletekre vágva. Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, vágjuk a hagymát, fokhagymát sajtó révén, pirított forró olaj zeller. Por paprika. Paprika, paradicsom folyadékkal, 300 ml forró levest és a mandula hozzáadása. Sóval és borssal, forralunk, és főzzük 15 percig. Püré a leves, esetleg kissé hígítjuk maradék húslevest. Sóval, borssal, cukorral, szójaszósz és balzsamecettel.

Sült mandulát száraz serpenyőben. Zeller zöld karaj, meghintjük pelyhesített mandula tálalás előtt a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték információ adagonként

mintegy 199 kcal / 834 kJ , 6 g fehérje , 14 g zsír , 9 g szénhidrátot

Bors  leves mandulával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves

A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot, borsot, és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.Ad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Palócleves
Palócleves

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkockázott húst, megpirítjuk, kis vizet aláöntünk, és pirosparikával, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kömén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes kukoricakrémleves
Tejszínes kukoricakrémleves

Párold a vajon 2-3 percig a karikára vágott újhagymát, majd add hozzá a kockára vágott burgonyát és kevergetve hagyd, hogy a vajat kissé felvegye. Ízesítsd kevés sóval, add hozzá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk