menu

Családireceptkönyv.hu

Bors leves mandulával


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 paprika, piros, nagy (250 g)
alumínium fólia
150 g zeller
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál paprika, édes és csábító
1 doboz paradicsom, hámozott (425 ml)
350 ml húsleves
60 g mandula földön,
Tengeri só fűszer malom
őrölt bors
1 teáskanál cukor
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál balzsamecettel
2 evőkanál szeletelt mandula,

Elkészítés:


Mossuk paprika négyfelé, távolítsuk el a magvakat, és a kivágott fehér elválasztó membránok. A bőrös oldal felé elfoglalt alufóliával lemez felfelé és civakodás a forró grill körülbelül 8 percig, amíg a bőr válik fekete foltok. Nedves konyharuha fedél, hagyjuk állni 5 percig, majd a nyersbőr és durván szakadék.

Zeller tiszta (zöld félretesszük), szeletekre vágva. Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, vágjuk a hagymát, fokhagymát sajtó révén, pirított forró olaj zeller. Por paprika. Paprika, paradicsom folyadékkal, 300 ml forró levest és a mandula hozzáadása. Sóval és borssal, forralunk, és főzzük 15 percig. Püré a leves, esetleg kissé hígítjuk maradék húslevest. Sóval, borssal, cukorral, szójaszósz és balzsamecettel.

Sült mandulát száraz serpenyőben. Zeller zöld karaj, meghintjük pelyhesített mandula tálalás előtt a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápérték információ adagonként

mintegy 199 kcal / 834 kJ , 6 g fehérje , 14 g zsír , 9 g szénhidrátot

Bors  leves mandulával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
GOMBÁS-TEJSZÍNES BURGONYALEVES
GOMBÁS-TEJSZÍNES BURGONYALEVES

60 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen 15 dkg gomba 3 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma ételízesítő őrölt pirospaprika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pirított tarhonyaleves kolbásszal
Pirított tarhonyaleves kolbásszal

Elkészítése: Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágj...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kakukkfüves – fokhagymás kukoricaleves
Kakukkfüves – fokhagymás kukoricaleves

Az olívaolajon 3 – 4 percig pároltam a vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és további 1 – 2 percig együtt pároltam őket. Hozzáadtam az előre leszűrt és alaposan átmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves

Elkészítés: A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk