1db csirke kb.1,2kg
4-5db sárga répa
3db petrezselyem+zöldje
1/2db zeller
1db hagyma
1dbparadicsom
1db zöld paprika
2db leveskocka
6-8db szemes bors
kevés só
A csirkét meg mossuk és feltesszük egy fazékba,hogy a víz ellepje és lassú tűzön hagyjuk főlni.Hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket,és hagyjuk főni amíg a csirkehús el nem válik a csontjától,közben lehabozzuk szükség szerint.Amikor a csirke meg főlt kivesszük a (paradicsom,paprikával ezeket el is lehet dobni) a fazékból,hagyjuk kicsit hűlni majd leszedjük a bőrét(aki szereti rajta hagyhatja)majd eltávolítunk minden csontot,és a húst apróra fel vagdossuk majd vissza tesszük a levesbe.Olyan 5 percig hagyjuk főlni még a levesünket.
Leves csíkkal tálaljuk.
Ha jó levest akarunk főzni akkor csak lassú tűzön főzzük végig,gyöngyözve hagyjuk főni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karalábét, a krumplit és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a leves egy, a tengeren átívelő kulináris egyveleg, kicsit Japán, kicsit Koreai, és ebből a fúzióból előnnyel jön ki mind a Kimchi mind a Ramen. Ízkavalkád, az Umami gazdag hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat felszeleteljük és amit nem akarunk majd passzírozni, jól besózzuk. 2. Vöröshagymát megdinszteljük a szokásos módon, majd paprikát teszünk rá és felöntjük vízzel. 3. Be...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűMegmosom és feldarabolom a káposztát és a krumplit. sós vízben felteszem, hozzáadom a fokhagymát, köményt és babérlevelet. Mikor megfőtt paprikás tejfölös rántást készítek rá, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű