4 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l csirke alaplé
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 dl fehérbor (száraz)
szerecsendió ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
15 dkg sajt (reszelt, karakteresebb ízű félkemény sajt a legfinomabb)
3 evőkanál liszt
4 szelet toast kenyér
A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük.
Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük forró húslevessel.
Hozzáadjuk a fehérbort, megfűszerezzük és forrás után még 15 percig főzzük. (A hagymát ekkor botmixerrel pépesíthetjük, én azonban jobban szeretem hagymadarabokkal, így nálam ez a lépés elmarad.)
A leveses tálkákba reszelt sajtot teszünk, erre merjük a levest, frissen őrölt borsot tekerünk rá, hozzá pirítóst tálalunk.
- Az oloajon megüvegesítem a hagymát. - Rárakom az apróra vágott zöldségeket. (Ha a borsó konzerv, akkor azt nem.) 10 percig pirítom. - Meghintem a liszttel, és még 2-3 percet pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfutta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesÁztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal. Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMásfél liter vízbe feltesszük főni a beáztatott lencsét, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, beletesszük a füstölt húst,.ha nyers, /ha főzött, akkor csak a krumplival/ Fél ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű