4db sárgarépa
1db fehérrépa
1üveg zöldborsó
3db krumpli
reszelt tészta
delikát, pirospaprika, liszt, cukor
A répát, és a fehérrépát apró kockákra vágom, és kevés olajon fedő alatt megpárolom. Ha megpuhult, akkor teszek rá 1 kanál lisztet, és 1 fél kanál pirospaprikát,majd felengedem vízzel. Ha a víz felforrt, beleteszem a kockákra vágott krumplit, és a reszelt tésztát. Amikor a krumpli megfőtt, beleöntöm az üveges zöldborsót. Teszek bele 1 evőkanál delikátot,és 1 evőkanál cukrot. Összeforralom, és elzárom, fedő alatt 10 percet állni hagyom, és tálalom!
1. A virslit szeleteld fel vékonyan. 2. A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hide...
Elkészítési idő:A zöldségeket megpucolom, felkarikázom, a gombát, paradicsomot felszeletelem, a kukoricát leszűröm. A hagymát kockára vágom és kevés felforrósított olajban megpárolom. Ráteszem...
Elkészítési idő: 1 óraA zellert és a vöröshagymát megtisztítom és felkockázom. Egy fazékba az olajat (lehet napraforgó étolaj vagy vaj is) felhevítem és a hagymát hozzáadom. Ha üvegesre párolódott, akko...
Elkészítési idő: fél óraMiközben a zöldségalaplevet felforraljuk, a zöldségeket egy száraz és forró serpenyőben, szinte feketedésig sütjük, ami egy plusz ízt ad majd a levesnek. A vöröshagymát félbevágju...
Elkészítési idő: