menu

Családireceptkönyv.hu

Borsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4db sárgarépa

1db fehérrépa

1üveg zöldborsó

3db krumpli

reszelt tészta

delikát, pirospaprika, liszt, cukor

Elkészítés:


A répát, és a fehérrépát apró kockákra vágom, és kevés olajon fedő alatt megpárolom. Ha megpuhult, akkor teszek rá 1 kanál lisztet, és 1 fél kanál pirospaprikát,majd felengedem vízzel. Ha a víz felforrt, beleteszem a kockákra vágott krumplit, és a reszelt tésztát. Amikor a krumpli megfőtt, beleöntöm az üveges zöldborsót. Teszek bele 1 evőkanál delikátot,és 1 evőkanál cukrot. Összeforralom, és elzárom, fedő alatt 10 percet állni hagyom, és tálalom!

Borsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal
Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal

A megtisztított zellert szeletelem, kb. 1x1 cm-es kockákra darabolom, a hagymákat aprítom. A felhevített olajban a zellerkockákat magas hőfokon kb. 5 percig kevergetve dinsztel...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol leves
Karfiol leves

Sárgarépát, zöldséget megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zöldségekkel egy kanál olajban megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Málnaleves
Málnaleves

A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk. A húsról levágjuk a nagyobb zsírréteget, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk