Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

kelkáposztaleves májgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta /50-60dkg/
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3-4 szem krumpli
1 közepes fej hagyma
fokhagyma /tetszés szerint/
3 dkg zsír vagy 2 evőkanál olaj
fűszerek: só, bors, őrölt kömény, majoránna
a májgombóchoz:
15 dkg kenőmájas
1 db tojás
zsemlemorzsa /amennyit felvesz/
pici só /a kenőmájas már sós/
bors, majoránna, csipetnyi szerecsendió
petrezselyem
1 kis fej hagyma / reszelve/

Elkészítés:


A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát pucolás után apró kockára vágjuk és a zsiradékon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a répa karikákat, kicsit sózzuk, majd fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a szeletekre vágott kelkáposztát és ezzel is néhány percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és 10-15 percig főzzük! Ez idő alatt a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és a leveshez adjuk, fűszerezzük, majd addig főzzük, míg elkészítjük a májgombócokat. A gombóc hozzávalóit összekeverjük, vizes kézzel golyókká formázzuk és a végleges mennyiségű víz hozzáadása után a levesbe rakjuk és készre főzzük. Akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a leves tetejére.
Tálaláskor tejföl kínálható hozzá.
Ez a leves húsgombóccal, virslivel, vagy krinolinnal is készíthető.

kelkáposztaleves májgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltelékes húsleves
Töltelékes húsleves

A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Isteni finom, zöldségekkel teli leves
Isteni finom, zöldségekkel teli leves

Minden hozzávalót egy fazékba teszünk (kivéve a spenótot és az olívaolajat) Lefedjük és lassú tűzön kb. 2 óráig főzzük, amíg minden zöldség teljesen meg nem puhul. Negyed óránként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

A húst hideg vízbe felteszem főni. Amikor felforrt,lehabozom. Beleteszem a zöldségeket,és a fűszereket. Takarékra veszem,és fedő nélkül 2-3 órát főzöm. Amikor a zöldség megpuhult,...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Újházy tyúkhúsleves
Újházy tyúkhúsleves

A tyúkhúst feldaraboljuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózzuk. Ki...

Elkészítési idő: 3 óra legalább
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk