Azon túl, hogy a brokkoli gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban antioxidáns és rákmegelőző hatású. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.
Hozzávalók:
•25-30 dkg brokkoli
•1 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•1 fél kávéskanál szerecsendió
•1 dl zabtejszín
•só
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecsendióval ízesítem és felöntöm 1,5 l vízzel. Amikor a brokkoli éppenhogy csak megpuhult kiveszek néhány darabot és a többit puhára főzöm. Miután megfőtt összeturmixolom és 1 dl zabtejszínnel dúsítom, majd összeforralom. Ha nagyon sűrű, akkor még vízzel hígítom, és újra összeforralom. A kiforralt levesbe visszahelyezem a korábban kivett brokkoli rózsákat.
Előkészítem a húst, megtakarítom. Felteszem főni pici só hozzáadásával. Ha szükséges lehabozom. Előkészítem a zöldségeket, megmosom, felaprítom. A gombát 1 kanál olíva ola...
Elkészítési idő:Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szárított menta, 1/2 citrom...
Elkészítési idő:1.A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban. 2.A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott hú...
Elkészítési idő: 1,5 óra