menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli-krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Azon túl, hogy a brokkoli gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban antioxidáns és rákmegelőző hatású. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók:
•25-30 dkg brokkoli
•1 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•1 fél kávéskanál szerecsendió
•1 dl zabtejszín
•só

Elkészítés:


Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecsendióval ízesítem és felöntöm 1,5 l vízzel. Amikor a brokkoli éppenhogy csak megpuhult kiveszek néhány darabot és a többit puhára főzöm. Miután megfőtt összeturmixolom és 1 dl zabtejszínnel dúsítom, majd összeforralom. Ha nagyon sűrű, akkor még vízzel hígítom, és újra összeforralom. A kiforralt levesbe visszahelyezem a korábban kivett brokkoli rózsákat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES CSIRKEMELLEL
TÁRKONYOS KRUMPLILEVES CSIRKEMELLEL

A húst megtisztítjuk, és kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk és kisebb darabokra aprítjuk. A húst a zöldségekkel együtt egy nagyobb edénybe tesszük, és hozzáad...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Tejes kukoricaleves
Tejes kukoricaleves

A vajból és a lisztből vajas rántást készítek. Ha kicsit megpirult, felöntöm a vízzel, felforralom. Ekkor beleteszem a többi hozzávalót (a kukoricát levével együtt), és még pár per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

Megdinszteljük az olajon az apróra vágott répát, majd a zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük 1,5 l vízben. Hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás leves.
Fokhagymás leves.

Zsiradékot forrósítok félreveszem a tűzről és megszórom liszttel, majd vékony karikára vágott fokhagymát teszek rá (lehet rányomni is én azért nem szoktam, mert akkor ég tőle a gyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk