Családireceptkönyv.hu

Brokkoli-krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Azon túl, hogy a brokkoli gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban antioxidáns és rákmegelőző hatású. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók:
•25-30 dkg brokkoli
•1 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•1 fél kávéskanál szerecsendió
•1 dl zabtejszín
•só

Elkészítés:


Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecsendióval ízesítem és felöntöm 1,5 l vízzel. Amikor a brokkoli éppenhogy csak megpuhult kiveszek néhány darabot és a többit puhára főzöm. Miután megfőtt összeturmixolom és 1 dl zabtejszínnel dúsítom, majd összeforralom. Ha nagyon sűrű, akkor még vízzel hígítom, és újra összeforralom. A kiforralt levesbe visszahelyezem a korábban kivett brokkoli rózsákat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karfiol leves
Karfiol leves

a zsiradékon meg párolom a zöldségeket , vagyis legalább kicsit át sütöm, én rama margarint használtam, ezután felöntöm kevés vízzel szórok rá fűszereket ízlés szerint, majd újra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zeburé azaz zöldségkrémleves
Zeburé azaz zöldségkrémleves

1. Megpucolom a hagymát, zellert, burgonyát, sárgarépát és megmosom. 2. A hagymát apróra, a zellert és a burgonyát kis kockákra, a sárgarépát pedig vékony karikákra vágom. 3. A v...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos-tejfölös zöldbableves
Kolbászos-tejfölös zöldbableves

A babokat kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni. Egy nagy lábasban egy kevés olajon a felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Petrezselymes zellerkrémleves
Petrezselymes zellerkrémleves

A zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük, sózzuk...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk