menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli-krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Azon túl, hogy a brokkoli gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban antioxidáns és rákmegelőző hatású. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók:
•25-30 dkg brokkoli
•1 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•1 fél kávéskanál szerecsendió
•1 dl zabtejszín
•só

Elkészítés:


Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecsendióval ízesítem és felöntöm 1,5 l vízzel. Amikor a brokkoli éppenhogy csak megpuhult kiveszek néhány darabot és a többit puhára főzöm. Miután megfőtt összeturmixolom és 1 dl zabtejszínnel dúsítom, majd összeforralom. Ha nagyon sűrű, akkor még vízzel hígítom, és újra összeforralom. A kiforralt levesbe visszahelyezem a korábban kivett brokkoli rózsákat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös karalábéleves
Tejfölös karalábéleves

A karalábét, répát meghámozzuk. A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk. Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel. Ha kell, sózzuk, de szerintem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felszeleteljük. A fokhagymát is megpucoljuk, összetörjük és az olajon megdinszteljük. Miután megpuhult a hagyma, a lisztet rászórjuk, gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsahúsleves
Kacsahúsleves

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg víz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk