0,5 kg hús (vagy csont, szinte bármiből lehet)
4 szál sárgarépa
2 kisszál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 szem krumpli
1 paprika
1 paradicsom (v par.lé)
fél fej zeller
fél fej karalábé
1 levél kelkáposzta
kb 10 szem szemes feketebors
só
A húst hideg vízbe felteszem főni. Amikor felforrt,lehabozom. Beleteszem a zöldségeket,és a fűszereket. Takarékra veszem,és fedő nélkül 2-3 órát főzöm. Amikor a zöldség megpuhult, már a hús is biztosan jó.
Végül leszűröm.
Én általában csirkemell csontból, vagy tyúkból készítem.
Nem szabad forrnia, a lényeg, hogy kis lángon fődögéljen.
Ha marhából készítjük, kell bele 2 gerezd fokhagyma is.
Egy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. 2. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. 3. Beletesszük a megtisztí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a megpucolt, felkockázott burgonyát és ezt is megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, néhánysz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a leves egy, a tengeren átívelő kulináris egyveleg, kicsit Japán, kicsit Koreai, és ebből a fúzióból előnnyel jön ki mind a Kimchi mind a Ramen. Ízkavalkád, az Umami gazdag hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű