0,5 kg hús (vagy csont, szinte bármiből lehet)
4 szál sárgarépa
2 kisszál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 szem krumpli
1 paprika
1 paradicsom (v par.lé)
fél fej zeller
fél fej karalábé
1 levél kelkáposzta
kb 10 szem szemes feketebors
só
A húst hideg vízbe felteszem főni. Amikor felforrt,lehabozom. Beleteszem a zöldségeket,és a fűszereket. Takarékra veszem,és fedő nélkül 2-3 órát főzöm. Amikor a zöldség megpuhult, már a hús is biztosan jó.
Végül leszűröm.
Én általában csirkemell csontból, vagy tyúkból készítem.
Nem szabad forrnia, a lényeg, hogy kis lángon fődögéljen.
Ha marhából készítjük, kell bele 2 gerezd fokhagyma is.
A hozzávalókat megtisztítjuk és felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró olajon a szalonnával megpirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is. Ha a szalonna már üveges és a...
Elkészítési idő:A sárgaborsót egy szűrő segítségével mosd át. Tedd egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Áztasd legalább 1,5 órán keresztül. Ha lejárt az áztatási idő, a bo...
Elkészítési idő:Az előző napon beáztatott lencsét leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk, egy fazékban az olajon kevergetve megfonnyasztjuk, kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük, a zúzott fokhagymával, le...
Elkészítési idő:1. A babot áztasd be hideg vízbe és hagyd állni reggelig. Majd mosd meg, tedd egy edénybe és kevés vízben főzd nagyjából 1 órát, amíg teljesen megpuhul (konzervbabot nem kell áztat...
Elkészítési idő: 45 perc