50 dkg marhahús
3-4 db burgonya
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zeller
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna, őrölt kömény
olaj
egész köménymag
Forró olajon kipattogtatok egy teáskanálnyi egész köménymagot. Hozzáadom a hagymát, felkockázott zöldségeket és a húst. Fehéredésig kevergetem, majd fűszerezem, megszórom kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Fedő alatt főzöm, amíg a hús megpuhul. Most hozzáadom a kockára vágott burgonyát és készre főzöm a levest. Ha kell, még fűszerezem. Nagyon finom lángossal, pogácsával.
1: A brokkolit, karfiolt, répát megpucoljuk, felaprítjuk, megmossuk. 2: Egy közepes fazékba helyezzük, és felöntjük a vízzel. 3: 2 db zöldségleves kockát teszünk bele, fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször, megcsinálom a rántást (olajból, lisztből) majd hagyom kihűlni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vízzel felöntöm és lassú tűzön kevergetem. Majd felöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megmosott csontos húst hideg vízben a fűszerekkel, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Közepes lángon főzni kezdem, amikor felforr, akkor még ebből a hőből is vissza...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk. Sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük az előre elkészített húslevessel. A megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű