6-8 gerezd fokhagyma
kevés olaj
2 ek liszt
5 dl alaplé (leveskockából is jó)
2 dl tejszín
fehér bors
só
1. A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (leveskockából is csinálhatjuk). Fehér borssal és sóval ízesítjük.
2. Jól átforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, végül keverőgéppel pépesítjük. Tálaláskor reszelt sajttal, pirított zsemlekockával kínáljuk.
Kétszer ennyit érdemes!
Cipóban tálalva ünnepi fogásnak is elmegy.
Baconnel & krutonnal táláljuk. A bacon zsírjában sütjük ki a krutont.
A skót tojáshoz 3 tojást négy percig főzzük, ennyi idő alatt a fehérje már megkeményedik, a sárgája viszont kissé lágy marad. Érdemes ehhez kis méretű tojásokat beszerezni, már ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kekszet összekeverjük a kakaóval, porcukorral, rumaromával, és annyi tejjel, hogy jól formálható masszát kapjunk. A 10 dkg vajat kikeverjük a 15dkg. porcukorral, k...
Elkészítési idő: 1-óra Nehézség: KönnyűA tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép keverőtáljába ütjük, és a legmagasabb fokozaton keverjük,kb. 5 percig (ameddig besűrűsödik, és sok kis légbuborék keletkezikben...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: NehézAz előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű