6-8 gerezd fokhagyma
kevés olaj
2 ek liszt
5 dl alaplé (leveskockából is jó)
2 dl tejszín
fehér bors
só
1. A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (leveskockából is csinálhatjuk). Fehér borssal és sóval ízesítjük.
2. Jól átforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, végül keverőgéppel pépesítjük. Tálaláskor reszelt sajttal, pirított zsemlekockával kínáljuk.
Kétszer ennyit érdemes!
Cipóban tálalva ünnepi fogásnak is elmegy.
Baconnel & krutonnal táláljuk. A bacon zsírjában sütjük ki a krutont.
A tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk. Belekeverünk 2 tojást, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 egész tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is jól kiekeverjük. A száraz összetevőket alaposan elkeverjük egymással, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy edénybe mérjük a gyümölcslevet, hozzáadjuk az agar-agart és a cukrot, majd összekeverjük. Közepes lángon felforraljuk az agar-agaros gyümölcslevet. A formákba öntjük a forró l...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesElőször a tölcsérformát készítsük el. A tölcsér méretét mindenki maga döntheti el, én pl. egy A4-es papírt hajtottam félbe, de készíthetjük nagyobbra is. Vegyünk egy A4-es papírt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű