0.5 kg sertés lapocka
15 dkg erdei gomba
40-50 dkg karfiol
5 dkg zeller
15 dkg fehérrépa
20 dkg sárgarépa
2-3 szál zeller zöld
2-3 szál petrezselyem zöld
3 db tojás sárgája
Fél citrom leve
1 db vöröshagyma
3-4 evőkanál étolaj
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 evőkanál só
1 evőkanál bors
Felaprítunk minden hozzávalót,kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.
A bográcsban felhevítjük az olajat,a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, ezeket is lepirítjuk, hozzátesszük a kolbászt és a gombát. Mindent jól átkeverünk,beletesszük a zöldség zöldeket,megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje. Fedő alatt felforraljuk,majd még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.
Közben a 3 tojás sárgába beleöntjük a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből kimerünk 1-2 merőkanál forró levet és ezzel még keverjük, majd óvatosan, kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre forraljuk.
A sárgaborsót alaposan megmossuk legalább 2 óra hosszára beáztatjuk hideg vizbe, ha nem sikerült előző este beáztatni. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy fazékba be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzemélyenként 2 szelet húst (sertéscomb, vékony szelet karaj vagy csirkemell) kis olajon hirtelen pirosra sütjük. 1 kisebb fej vöröshagymát lereszelünk és 1 kanál olajon rövid idei...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és egy kanál vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (kb. egy teáskanálnyit), kicsit átpirítjuk és hozzádobjuk a megpucolt, kockára vágott cé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű