0.5 kg sertés lapocka
15 dkg erdei gomba
40-50 dkg karfiol
5 dkg zeller
15 dkg fehérrépa
20 dkg sárgarépa
2-3 szál zeller zöld
2-3 szál petrezselyem zöld
3 db tojás sárgája
Fél citrom leve
1 db vöröshagyma
3-4 evőkanál étolaj
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 evőkanál só
1 evőkanál bors
Felaprítunk minden hozzávalót,kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.
A bográcsban felhevítjük az olajat,a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, ezeket is lepirítjuk, hozzátesszük a kolbászt és a gombát. Mindent jól átkeverünk,beletesszük a zöldség zöldeket,megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje. Fedő alatt felforraljuk,majd még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.
Közben a 3 tojás sárgába beleöntjük a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből kimerünk 1-2 merőkanál forró levet és ezzel még keverjük, majd óvatosan, kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre forraljuk.
1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5 l vízzel f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk. Egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott vörös lencsét sós vízben 20 percig főzzük. A finomra vágott hagymát és a gyömbért vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felaprított paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymàt megpucolom kockára vágom ,olajom dinsztelem.A répát,fehérrépát,karalábét kockázom és a ledinsztelt hagymához adom a borsóval együtt és együtt dinsztelem,fűszerezem és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű