Családireceptkönyv.hu

Ukrán céklaleves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
3 közepes db cékla
2 közepes db sárgarépa
25 dkg savanyú káposzta
1 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
5 szem fekete bors
1 l marha alaplé
5 dl víz
40 g sűrített paradicsom
2 közepes db burgonya
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
6 ek tejföl
1 csokor kapor

Elkészítés:


A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!
Az olívaolajat egy nagy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát. Babérlevéllel és egész fekete borssal fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett 5-10 percig pirítjuk, amíg a zöldségek kicsit meg nem puhulnak és össze nem esnek.
Hozzáadjuk az alaplevet, a vizet és a sűrített paradicsomot, majd nagyra vesszük alatta a lángot, és felforraljuk.
Ha felforrt, akkor alacsonyra vesszük a lángot, és másfél óráig lassan főzzük.
Másfél óra után hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a cukrot és az összevágott savanyú káposztát, majd újabb fél órán át főzzük. Ha savanykásabb ízvilágra vágyunk, akkor adhatunk hozzá keveset a káposzta levéből is.
Az elkészült levest egy kanál tejföllel és összeaprított friss kaporral megszórva tálaljuk!

Ukrán céklaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bóbitás spárgaleves
Bóbitás spárgaleves

Vizet forralunk, feloldjuk benne a leveskockát, beletesszük a meghámozott spárgát, lefedjük, és a forrástól számítva 30 percig kislángon fõzzük. Beletesszük a finomra vágott petrez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilona
Batyus leves
Batyus leves

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Liszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mónika
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

Elkészítése: 1. A szeletekre vágott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát a vajon aranysárgára pirítjuk, majd meghintjük az egészet két evőkanál liszttel, felengedjük a négy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencseleves kolbásszal
Lencseleves kolbásszal

A lencsét előző este beáztatjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, egyben hagyjuk! Feltesszük főni a lencsét, a zöldségeket, az...

Elkészítési idő: 45 perc - 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk