menu

Családireceptkönyv.hu

Ukrán céklaleves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
3 közepes db cékla
2 közepes db sárgarépa
25 dkg savanyú káposzta
1 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
5 szem fekete bors
1 l marha alaplé
5 dl víz
40 g sűrített paradicsom
2 közepes db burgonya
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
6 ek tejföl
1 csokor kapor

Elkészítés:


A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!
Az olívaolajat egy nagy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát. Babérlevéllel és egész fekete borssal fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett 5-10 percig pirítjuk, amíg a zöldségek kicsit meg nem puhulnak és össze nem esnek.
Hozzáadjuk az alaplevet, a vizet és a sűrített paradicsomot, majd nagyra vesszük alatta a lángot, és felforraljuk.
Ha felforrt, akkor alacsonyra vesszük a lángot, és másfél óráig lassan főzzük.
Másfél óra után hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a cukrot és az összevágott savanyú káposztát, majd újabb fél órán át főzzük. Ha savanykásabb ízvilágra vágyunk, akkor adhatunk hozzá keveset a káposzta levéből is.
Az elkészült levest egy kanál tejföllel és összeaprított friss kaporral megszórva tálaljuk!

Ukrán céklaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Zöldborsóleves Mama receptje alapján
Zöldborsóleves Mama receptje alapján

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzákeverjük a fokhagymát, a cukrot, a pirospaprikát, kicsit később pedig a zöldborsót, a répát és a petrezselyemgyökeret. Rövid idei...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyöngyi
HAMIS MÁJGOMBÓC
HAMIS MÁJGOMBÓC

A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Készre főzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal  VIDEÓS
Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal VIDEÓS

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Póréhagymaleves - nagyon gazdagon
Póréhagymaleves - nagyon gazdagon

Egy edényben az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a bacont, kicsit megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. A darált húst is hozzátessz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk