50 dkg friss brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 kis szelet vaj
30 dkg natúr krémsajt
4 evőkanál tejföl
1 liter húsleves vagy zöldségleves alaplé
2 teáskanál kukoricakeményítő
só ízlés szerint
őrölt fehér bors
A brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk.
A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró levessel összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz).
A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk majd összeforraljuk és forrón tálaljuk
A szalonnát, a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert aprítógépbe teszem, összedarálom (ez a sofrito). Ezt az összedarált zöldséget és szalonnát fazékban megpárolom sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. A babot beáztatom. Ha teszek bele füstöltet is azt előtte puhára főzöm, majd hozzáteszem a beáztatott babot, félpuhára főzöm, majd hozzá adom a zöldséget, répát, egy nagy csok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit főzzük puhára enyhén sós, ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá. A krumplit törjük alaposan össze, (v. krump...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű