Családireceptkönyv.hu

Betyár zöldbab leves


Írta:

Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
50 g húsos füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
500 g zöldbab / mirelit is lehet /
150 g főtt füstölt sonka vagy sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb húsos paradicsom
100 g tarhonya
2 dl tejföl
1 mk. piros paprika, lehet enyhén csípős is
1 csokor petrezselyem

a turbó része: sok-sok zöldség tetszés szerint, sárgarépa, fehérrépa,
zeller, zeller szár, karalábé, gomba, póréhagyma, újhagyma.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.
Ha felforrt hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst, a tarhonyát, megsózzuk
és az egészet puhára főzzük. Végül a tejföllel összeforraljuk.
A tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Nagyon finom, nálunk bevált, nyáron bográcsban kerti partikon kiváló!!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Betyár zöldbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejszínes málnaleves
Tejszínes málnaleves

A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú uborkaleves
Savanyú uborkaleves

Főzök egy jó lábasnyi húslevest. Egy tálkába lereszelek kb 5 uborkát. Egy edénybe kiszedek annyi levest, amennyit uborkásítani szeretnék. Ha nem tetszenek az úszkáló ubidarabok, le...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: kajakóma
Csókakői kolbászleves
Csókakői kolbászleves

. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforrósít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk