Hozzávalók
50 g húsos füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
500 g zöldbab / mirelit is lehet /
150 g főtt füstölt sonka vagy sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb húsos paradicsom
100 g tarhonya
2 dl tejföl
1 mk. piros paprika, lehet enyhén csípős is
1 csokor petrezselyem
só
a turbó része: sok-sok zöldség tetszés szerint, sárgarépa, fehérrépa,
zeller, zeller szár, karalábé, gomba, póréhagyma, újhagyma.
A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.
Ha felforrt hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst, a tarhonyát, megsózzuk
és az egészet puhára főzzük. Végül a tejföllel összeforraljuk.
A tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.
Nagyon finom, nálunk bevált, nyáron bográcsban kerti partikon kiváló!!!!
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk. 2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. 2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. 3. F...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházukat, és kockázzuk fel őket. Tegyük egy edénybe, és locsoljunk rájuk citromlevet. Egy edényben olvasszuk meg a cukrot és a mézet, kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű