Családireceptkönyv.hu

Betyár zöldbab leves


Írta:

Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
50 g húsos füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
500 g zöldbab / mirelit is lehet /
150 g főtt füstölt sonka vagy sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb húsos paradicsom
100 g tarhonya
2 dl tejföl
1 mk. piros paprika, lehet enyhén csípős is
1 csokor petrezselyem

a turbó része: sok-sok zöldség tetszés szerint, sárgarépa, fehérrépa,
zeller, zeller szár, karalábé, gomba, póréhagyma, újhagyma.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.
Ha felforrt hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst, a tarhonyát, megsózzuk
és az egészet puhára főzzük. Végül a tejföllel összeforraljuk.
A tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Nagyon finom, nálunk bevált, nyáron bográcsban kerti partikon kiváló!!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Betyár zöldbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Timi
Babgulyás
Babgulyás

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Beletesszük a babot és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Babérlevéllel és a füstölt leveskockával megfőzzük. Amikor félig puha, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Karolin
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A brokkolit rózsáira szedem, roppanósra főzöm. Ha elkészült, hideg vízben lehűtöm, majd második ételként tálalom burgonyapürével és sajtmártással. Közben felaprítom a használhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bartha
Újházy-tyúkhúsleves
Újházy-tyúkhúsleves

Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla. A répákat, a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges pulykanyakleves
Zöldséges pulykanyakleves

A nyakat felengedjük hideg vízzel, és mint a húslevest lassan forraljuk. A közben keletkező habot kanállal leszedjük. Óvatosan kell forralni, éppen hogy csak forrjon. Amikor már n...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk