3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fél fej karalábé
¼ fej zeller
1 maréknyi zöldborsó
pár szem kelbimbó
mehet bele bármilyen zöldség, ami van otthon /gomba, karfiol, brokkoli/
3 evőkanál paradicsomlé vagy 1 ek. püré /lehet friss paradicsom is/
1 paprika, vagy 1 teáskanál krém /piros arany/
1 csirke farhát vagy egyéb csontos csirke darabok
1 kis szem krumpli
2 -3 evőkanál zsiradék /olaj vagy zsír/
1-2 marék száraz apró tészta /csiga, vagy kocka/
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt babér, szerecsendió, fokhagymapor, 1 csipet kakukkfű
esetleg ételízesítő /nekem csirkés fűszer só/
aprított petrezselyem
A húsokat és a zöldségeket előkészítem, pucolom és megmosom, majd felaprítom.
A répákat, a zellert és a karalábét egy kevés zsiradékon kevergetve pirítani kezdem, majd lefedem és 10 perc után hozzáadom a csirke darabokat is. Víz nem kell alá, mert a zöldségek és a hús engednek egy kis levet. Együtt párolom újabb 10 percig a zöldségekkel, majd hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, a zöldborsót, a kelbimbót, a krumplit, fűszerezem és felöntöm kb. 1 liter vízzel és így főzöm újabb 20 percig, ezt követően beleteszem az apró tésztát és puhára főzöm. Ha szükséges adok még vizet hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen. A főzés végén aprított petrezselyemmel meghintem.
1. A megdinsztelt hagymára rátesszük az összevágott gombát és pár percig együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel (kb. 2 liter) sóval, őrölt borss...
Elkészítési idő:A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, s apró kockára vágjuk. A babot tiszta hideg vízben feltesszük főni és hozzáadjuk a babèrlevelet, hagymát, fokhagym...
Elkészítési idő: 1,5A hozzávaló zöldségeket megtisztítom, megmosom, a répákat karikára vágom, a krumplit feldarabolom, majd a hozzávaló fűszerekkel egy edényben felteszem főni kb 2 liter vízben. Amíg...
Elkészítési idő:A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a...
Elkészítési idő: