Családireceptkönyv.hu

zöldségleves gazdagon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fél fej karalábé
¼ fej zeller
1 maréknyi zöldborsó
pár szem kelbimbó
mehet bele bármilyen zöldség, ami van otthon /gomba, karfiol, brokkoli/
3 evőkanál paradicsomlé vagy 1 ek. püré /lehet friss paradicsom is/
1 paprika, vagy 1 teáskanál krém /piros arany/
1 csirke farhát vagy egyéb csontos csirke darabok
1 kis szem krumpli
2 -3 evőkanál zsiradék /olaj vagy zsír/
1-2 marék száraz apró tészta /csiga, vagy kocka/
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt babér, szerecsendió, fokhagymapor, 1 csipet kakukkfű
esetleg ételízesítő /nekem csirkés fűszer só/
aprított petrezselyem


Elkészítés:


A húsokat és a zöldségeket előkészítem, pucolom és megmosom, majd felaprítom.
A répákat, a zellert és a karalábét egy kevés zsiradékon kevergetve pirítani kezdem, majd lefedem és 10 perc után hozzáadom a csirke darabokat is. Víz nem kell alá, mert a zöldségek és a hús engednek egy kis levet. Együtt párolom újabb 10 percig a zöldségekkel, majd hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, a zöldborsót, a kelbimbót, a krumplit, fűszerezem és felöntöm kb. 1 liter vízzel és így főzöm újabb 20 percig, ezt követően beleteszem az apró tésztát és puhára főzöm. Ha szükséges adok még vizet hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen. A főzés végén aprított petrezselyemmel meghintem.

zöldségleves gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes pikáns zöldségkrém-leves
Tejszínes pikáns zöldségkrém-leves

Csontból alaplevet főztem, a főzési idő vége felé hozzáadtam a zöldségeket és amikor azok is megpuhultak, a levet leszűrtem, a zöldségeket visszaraktam a lébe és ismét felforraltam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves

A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk. A finomra aprított vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk a gombát, majd tová...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jókai bableves csipetkével
Jókai bableves csipetkével

Elkészítés: Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jö...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk