1 nagy fej brokkoli
1 szál répa
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint ételízesítő
1 evőkanál tejföl
A brokkolit előkészítjük. Megtisztítjuk, megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és felaprítjuk. A répával is hasonlóképp járunk el.
Egy fazékba helyezzük őket, és annyi vizet eresztünk rájuk, amennyi ellepi őket, és, amennyi levest szeretnénk.
Közepes lángon puhára főzzük, miközben sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.
Ha a zöldségek puhára főttek, egy botmixer segítségével összemixeljük.
A tejszínből és a lisztből habarást készítünk, majd behabarjuk a levesünket.
Hozzákeverjük az 1 evőkanál tejfölt is.
Utólag igény szerint még pótolhatjuk a fűszereket.
A bordákat 2 l hideg vízben felteszem, felforrás után takarékra veszem. Szűrővel leszedem a habját, 2 kávéskanál sót teszek bele és gyöngyözve főzöm fedő nélkül 1 órát. Lehúzom a t...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KözepesA karalábékat és a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd beletesszük őket egy fazékba. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát. Babérlevéllel és egész fekete borssal fűszerezzük, és folyamatos kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes