50 dkg száraz fuszulykát (babot) amit egész éjszaka a vízben tartottam , és szépen ki volt degedve , odatettem főni , egy fazék hideg vízben . Tettem bele egy jó nagy fej hagymát , és hagytam főni kb. 40 percet fedő alatt. Közben 3 szál murkot ( sárgarépa) és egy szál petrezselyem gyökeret , a lapítón (vágódeszka) kockákra vágtam .7 deka füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem ,a zsírban pedig a zöldségeket megdinszteltem , majd a leveshez adtam . Meghámoztam 50 dkg pityókát ,kockákra vágtam és ezt is a levesbe tettem ,a levest sóztam borsoztam , tettem bele egy csokor Lestyánt és hagytam fedő alatt tovább főni . Addig 30 dkg karajt 15 dkg szalonnával ,és 6 cikk fokhagymával leőröltem ,tettem hozzá 3 evőkanál grízt és egy tojást,sót és borsot .Az egészet jól összekevertem majd kis gombócokat formálva , beleraktam a levesbe amit takarékon tartottam fedő alatt , még 20 percet . A gombócok is megfőttek , ekkor 3 dl tejfölt elkevertem 3 evőkanál liszttel és egy kiskanál pirospaprikával , valamint 3 dl tejjel . Az egészhez a levesből mertem vissza és elkevertem addig amíg szépen felmelegedett és csak azután töltöttem a levesbe hogy ne csapódjon ki . Ezután még utána ízesítettem sóval borssal , és ízlés szerint savanyítottam citrom kicsavart levével , és forrón tálaltam.
A megtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk.Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne a d...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű