- 400 g frankfurti virsli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g kelkáposzta
- 400 g burgonya
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál kömény
- kb. 1,5 l víz
- 150 g tejföl
- 1 teáskanál liszt
◾️A virslit karikára vágjuk, és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük.
◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még.
◾️A kelkáposztát felaprítjuk és a burgonyát is felkockázzuk.
◾️Hozzáadjuk a hagymához a krumplit és a kelkáposztát és picit ezzel is pirítjuk.
◾️Befűszerezzük és felöntjük a vízzel.
◾️Forrás után kis lángon 10-15 percet főzzük, amíg a krumpli puha lesz.
◾️ A lisztet a tejföllel kikeverjük majd adunk hozzá a forró levesből és folyamatosan kevergetve a levesbe öntjük.
◾️2-3 percet főzzük még és végül beletesszük a virslit is.
A sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le... Felontom annyi vizzel amennyi levest...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA zöldhagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a gombát és a többi zöldséget felszeleteljük. Olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a gombát, és a borsó kivé...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük egy fazékban, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, üvegesre sütjük és megszórjuk a liszttel. Amikor át...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA medvehagymát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát is megtisztítjuk. Közepes lábasban a felforrósított zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű