- 400 g frankfurti virsli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g kelkáposzta
- 400 g burgonya
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál kömény
- kb. 1,5 l víz
- 150 g tejföl
- 1 teáskanál liszt
◾️A virslit karikára vágjuk és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük.
◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még.
◾️A kelkáposztát felaprítjuk és a burgonyát is felkockázzuk.
◾️Hozzáadjuk a hagymához a krumplit és a kelkáposztát és picit ezzel is pirítjuk.
◾️Befűszerezzük és felöntjük a vízzel.
◾️Forrás után kis lángon 10-15 percet főzzük, amíg a krumpli puha lesz.
◾️ A lisztet a tejföllel kikeverjük majd adunk hozzá a forró levesből és folyamatosan kevergetve a levesbe öntjük.
◾️2-3 percet főzzük még és végül beletesszük a virslit is.
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket megmossuk, meghámozzuk (a paradicsom kivételével). A hagymát félbe vágjuk, a krumplikat felkockázzuk, a répákat kettőbe vágjuk, a paradicsomot egészbe hagyjuk, a kolb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA póréhagyma-krémleves első lépéseként egy lábasban felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, és mehet is rá a felkarikázott póréhagyma. Sózzuk, borsozzuk és 8-10 percig fonnyasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a lereszelt burgonyát és a sütőtököt. Sóval ízesítjük és babérlevéllel, kevés rozmaringgal fűszerezzük. Hozzáadjuk a lereszelt körté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű