3-4 db zellergumó
1 liter tej
vaj
só
őrölt bors
Rozmaring olaj:
0,5 dl olíva olaj
2-3 szál friss rozmaring
friss petrezselyem
A zellert megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi pont ellepi. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Közben elkészítjük a rozmaring olajat. A rozmaring száráról leszedjük a leveleket, és egy kisebb edénybe tesszük az olívával együtt. Botmixerrel összedolgozzuk. A szép szín kedvéért tehetünk bele kevés petrezselyem levelet is. Ha kész, leszűrjük.
A megfőtt zellert turmixoljuk, visszaöntjük a fazékba, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Egyet forralunk rajta, és már kész is. Tálaláskor csorgassunk egy keveset a levesbe a rozmaring olajból, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.
A darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat megforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, és néhány percig lassú tűzön pirítjuk, amíg szép aranyszínűre pirul. Ekkor rádobjuk az apróra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveskockákat feloldjuk 8 dl forró vízben. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és együt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vörösh...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű