menu

Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 db zellergumó
1 liter tej
vaj

őrölt bors

Rozmaring olaj:
0,5 dl olíva olaj
2-3 szál friss rozmaring
friss petrezselyem

Elkészítés:


A zellert megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi pont ellepi. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Közben elkészítjük a rozmaring olajat. A rozmaring száráról leszedjük a leveleket, és egy kisebb edénybe tesszük az olívával együtt. Botmixerrel összedolgozzuk. A szép szín kedvéért tehetünk bele kevés petrezselyem levelet is. Ha kész, leszűrjük.

A megfőtt zellert turmixoljuk, visszaöntjük a fazékba, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Egyet forralunk rajta, és már kész is. Tálaláskor csorgassunk egy keveset a levesbe a rozmaring olajból, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Zellerkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Zöldbableves konzerv zöldbabból
Zöldbableves konzerv zöldbabból

Magyaros, petrezselymes rántást készítünk. A rántást hideg vízzel felöntve, simára keverjük, hozzáadjuk a konzervbab leszűrt levét és állandó kevergetéssel felforraljuk. Megízleljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves/vadas/zsemlegombóc
Húsleves/vadas/zsemlegombóc

kifőztem három kemény tojást a húspástétomhoz, és addig összeaprítottam a leveszöldségeket a vadashoz, a húst kicsontoztam, és összeaprítottam a húspástétomhoz a tojásokat is ö...

Elkészítési idő: fél vasárnap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szilvi
Tojásleves
Tojásleves

Fél főzőkanál zsiradékkal és 1 főzőkanál liszttel rántást készítek. 1 púpos kanálka őrölt paprikát teszek bele, majd fölengedem vízzel. Megsózom, vegetázom, babérlevelet (zellerzöl...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült sütőtök krémleves
Sült sütőtök krémleves

a tököt megtisztítjuk, daraboljuk, a fenti képeken is látható módon mézet csorgatunk rá (inkább vegyes virágméz legyen, mert az akácméz főzésre nem annyira megfelelő), fahéjjal meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk