3-4 db zellergumó
1 liter tej
vaj
só
őrölt bors
Rozmaring olaj:
0,5 dl olíva olaj
2-3 szál friss rozmaring
friss petrezselyem
A zellert megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi pont ellepi. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Közben elkészítjük a rozmaring olajat. A rozmaring száráról leszedjük a leveleket, és egy kisebb edénybe tesszük az olívával együtt. Botmixerrel összedolgozzuk. A szép szín kedvéért tehetünk bele kevés petrezselyem levelet is. Ha kész, leszűrjük.
A megfőtt zellert turmixoljuk, visszaöntjük a fazékba, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Egyet forralunk rajta, és már kész is. Tálaláskor csorgassunk egy keveset a levesbe a rozmaring olajból, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.
A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük. Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd...
Elkészítési idő:meggy+1.5l sós víz+cukor+fahéj+2-3 percig főzőm+tejfől+liszttel besűrítem-->forralom :)
Elkészítési idő:A sonka főzőlevéhez öntünk 5-8 dl vizet, attól függően, hogy milyen sós a lé, és feltesszük melegedni. A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk....
Elkészítési idő: