menu

Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 db zellergumó
1 liter tej
vaj

őrölt bors

Rozmaring olaj:
0,5 dl olíva olaj
2-3 szál friss rozmaring
friss petrezselyem

Elkészítés:


A zellert megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi pont ellepi. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Közben elkészítjük a rozmaring olajat. A rozmaring száráról leszedjük a leveleket, és egy kisebb edénybe tesszük az olívával együtt. Botmixerrel összedolgozzuk. A szép szín kedvéért tehetünk bele kevés petrezselyem levelet is. Ha kész, leszűrjük.

A megfőtt zellert turmixoljuk, visszaöntjük a fazékba, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Egyet forralunk rajta, és már kész is. Tálaláskor csorgassunk egy keveset a levesbe a rozmaring olajból, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Zellerkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Diós cukkinileves
Diós cukkinileves

A cukkini belsejét kikaparjuk, felkarikázzuk. Forró vajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a cukkinit és megpirítjuk. Meghintjük cukorral, karamellizáljuk. Rálocsoljuk a b...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Palócleves
Palócleves

A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A borjúhúst kockákra vágjuk, és egy kevés olajon fehéredésig sütjük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint daraboljuk, majd a húshoz adjuk, és még néhány percig pirítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

Az olvasztott vajon megpároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt és az ömlesztett sajtot, a tejszínt, és addig keverjük, míg el nem olv...

Elkészítési idő: 10
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk