1 pupos leveses talka savanyu aprokaposzta
-300 gr hus,barmilyen ( az eredeti recept nem tartalmaz hust)
-2 kozepes vagy 1 nagy meretu voroshagyma aprora vagva
-2 kozepes meretu krumpli kockara vagva
-3/4 doboz zuzott paradicsom konzervbol, vagy 2 ek jo minosegu suritett paradicsomkrem.
-1/2 kk bors
-1/2 kk orolt koriandermag. Nekem nem volt orolt csak egesz magok, ezert kicsit megtortem mozsarban es ugy szortam bele.
-2 szal halvanyitozeller (az eredeti receptben nincs )
-1 kk fustolt pirospaprika akinek nincs az hasznaljon sima pirospaprikat( az eredeti receptben is sima pirospaprika szerepel)
1/2 kk chilipaprika (vagy izles szerint)
legvegul 1/2 poharnyi arpagyongy (az eredeti recept tort hantolt buzat ir vagy bulgurt )
3 ek olivaolaj, vagy barmilyen mas olaj.
A 3 ek olivaolajat a fazekba ontjuk. Mikor mar meleg hozzaadjuk az apro kockakra vagott voroshagymat es addig dinszteljuk mig atlatszo lesz. Kovetkezo lepeskent hozzaadjuk a kockara vagott hust, aztan hozzaadjuk az aprokaposztat, es tovabb dinszteljuk meg 4-5 percet. Aztan beletesszuk a krumplit, a pirospaprikat , a suritett paradicsomot, borsot es koriandert es legvegul az arpagyongyot. Minden egybe megy bele, mert mivel a kaposzta savanyu, a krumpli is nehezebben fog foni mint altalaban. A savanyu kaposztanak es arpagyongynek is kell kis ido mig megpuhul.Szoval egyszerre lesz kesz minden. Felontjuk forro vizzel es addig fozzuk mig minden megpuhul.
Kb 45 perc alatt lett kesz a leves. Sot nem irtam a receptben, mert ez attol fugg mennyire sos a kaposztank. Az enyem pont eleg sos es savanyu is volt, ezert csak a legvegen tettem bele 1/4 kk sot es meg egy kis orolt borsot. Mikor minden megfott a levesben beleszorhatunk egy keves friss ,finomra vagott kaprot(az eredetiben keves zoldpetrezselyem )
Azonnal talalhato, nagyon finom tartalmas leves. Aki szereti talalasnal tegyen egy kis tejfolt a tetejere, de anelkul is nagyon finom lesz. Jo etvagyat es remelem elnyeri a tetszeseteket ez a finom kis leves
Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5 l vízzel f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet az olajjal csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk. 2. A tűzről lehúzva, beleszórjuk a paprikát, elkeverjük, majd a paradicsomlevet fokozatos...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban félig megpirítjuk,a reszelt fokhagymát is belekeverjük,majd beletesszük a metéltre vágott kelkáposztát.Sózzuk,borsózzuk,pici piros papri...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz