menu

Családireceptkönyv.hu

Örmény káposztaleves ---Matyi Éva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pupos leveses talka savanyu aprokaposzta
-300 gr hus,barmilyen ( az eredeti recept nem tartalmaz hust)
-2 kozepes vagy 1 nagy meretu voroshagyma aprora vagva
-2 kozepes meretu krumpli kockara vagva
-3/4 doboz zuzott paradicsom konzervbol, vagy 2 ek jo minosegu suritett paradicsomkrem.
-1/2 kk bors
-1/2 kk orolt koriandermag. Nekem nem volt orolt csak egesz magok, ezert kicsit megtortem mozsarban es ugy szortam bele.
-2 szal halvanyitozeller (az eredeti receptben nincs )
-1 kk fustolt pirospaprika akinek nincs az hasznaljon sima pirospaprikat( az eredeti receptben is sima pirospaprika szerepel)
1/2 kk chilipaprika (vagy izles szerint)
legvegul 1/2 poharnyi arpagyongy (az eredeti recept tort hantolt buzat ir vagy bulgurt )
3 ek olivaolaj, vagy barmilyen mas olaj.

Elkészítés:


A 3 ek olivaolajat a fazekba ontjuk. Mikor mar meleg hozzaadjuk az apro kockakra vagott voroshagymat es addig dinszteljuk mig atlatszo lesz. Kovetkezo lepeskent hozzaadjuk a kockara vagott hust, aztan hozzaadjuk az aprokaposztat, es tovabb dinszteljuk meg 4-5 percet. Aztan beletesszuk a krumplit, a pirospaprikat , a suritett paradicsomot, borsot es koriandert es legvegul az arpagyongyot. Minden egybe megy bele, mert mivel a kaposzta savanyu, a krumpli is nehezebben fog foni mint altalaban. A savanyu kaposztanak es arpagyongynek is kell kis ido mig megpuhul.Szoval egyszerre lesz kesz minden. Felontjuk forro vizzel es addig fozzuk mig minden megpuhul.
Kb 45 perc alatt lett kesz a leves. Sot nem irtam a receptben, mert ez attol fugg mennyire sos a kaposztank. Az enyem pont eleg sos es savanyu is volt, ezert csak a legvegen tettem bele 1/4 kk sot es meg egy kis orolt borsot. Mikor minden megfott a levesben beleszorhatunk egy keves friss ,finomra vagott kaprot(az eredetiben keves zoldpetrezselyem )
Azonnal talalhato, nagyon finom tartalmas leves. Aki szereti talalasnal tegyen egy kis tejfolt a tetejere, de anelkul is nagyon finom lesz. Jo etvagyat es remelem elnyeri a tetszeseteket ez a finom kis leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

1. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük az apróra vágott krumplit és felengedjük megmelegített vízzel, majd beletesszük a leveskockát. 2. Amikor már a krumpli majdnem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bableves csipetkével-babgulyás
Bableves csipetkével-babgulyás

A babot előző este beáztatni, majd másnap leönteni róla a vizet, egy edénybe tenni és felönteni jól vízzel. A zöldségfélét megtisztítani és felkarikázni majd a levesbe tenni. Hoz...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Jókai bableves
Jókai bableves

1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig. 2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Gulyásleves
Gulyásleves

A húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk