1 kg füstölt csülök
0,5 füstölt nyúlja
0,5 kg szárazbab
4-5 szál sárgarépa
4-5 szál fehérrépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 ek fűszerpaprika
só ( ha szükséges)
3-4 ek zsír
A babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk.
A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 liter hideg vízzel felöntve feltesszük főni.
A hagymát apróra, a húsokat nagyobb kockákra vágjuk.
A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt megpároljuk. (Mintha pörköltet készítenénk.)
Ha a bab és a zöldségek megfőttek, hozzáöntjük a már megfőtt húst és összefőzzük. Kóstolás után, ha szükséges sózzuk.
A savanyú káposztát (ha kell) átmossuk, kinyomkodjuk, és apróbbra összevagdaljuk. Az oldalasokat egyenlő nagyságúra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomokat 10-12 mp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve. Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnát kis kockára vágjuk és kisütjük. Rátesszük a kockára vágott hagymákat és megdinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt. Pár percig sütjük, majd rátesszük a kis k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zellert megpucolod, felkockázod, egy tálban az olívaolajjal meglocsolod, sózod, borsozod és addig forgatod benne a kockákat, amíg jól befedi az olaj. Az előmelegített sütőben 170...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű