1 l paradicsomlé
0,5 l víz
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek zabliszt
1 kk pirospaprika
2-2 evőkanálnyi aprított petrezselyem- és zellerzöld
kk ételízestő
só, bors
1 dl tejszín
Pici olívaolajon diszteld meg a hagymát. Add hozzá zúzott fokhagymát, majd a lisztet és folyamatos kevergetés
mellett pirítsd a rántást aranybarnára. Vedd le a tűzről, dobd bele a felaprított petrezselyem és zellerzöldet és a
pirospaprikát. A tűzön keverd össze az egészet, hogy picit összerottyanjon, majd öntsd rá a paradicsomlét. Keverd
össze és add hozzá a maradék fűszert. Nem baj, ha csomó lesz, a végén úgyis leturmixoljuk. Forrald fel a
paradicsomlevest, majd add hozzá a tejszínt (tejföllel is kipróbálhatod). Turmixold simára az egészet. Tálalhatod
sajtkockákkal is.
1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. 2. A hagymát a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold. Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig. Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a feh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zöldségeket apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele húsleves kockát, mikor puha a zöldség, nokedlit szaggatunk bele, végül eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, a zöldbabot feldarabolom, a répát és a petrezselyemgyökeret felkarikázom. Sós-biovegatás vízben felteszem főni, úgy, hogy a víz bőven ellepje. Beletesze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű