50 dkg csirke (maradék sült vagy főtt)
1 ek római kömény (őrölt)
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
4 db paradicsom (kockára vágva)
40 dkg fejtett bab (előfőzött, szársz)
285 g csemegekukorica
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj
Az olajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, meg a paprikát a római köménnyel.
Felöntjük 2 liter vízzel, belerakjuk a paradicsomot, a babot, a kukoricát meg a husit, ízles szerint sózzuk.
Felforraljuk, 5 percig főzzük.
A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húst elkészítettem pörköltnek ,hozzá tettem a zöldségeket mikor félig megfőtt a vajbabot és a krumpli kockákat picit berántotta,ízesítettem még őrölt borssal..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét megpucoljuk, és felkockázzuk (én most a töltött karalábénál megmaradt "karalábébelet" használtam fel). A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a karalábét hozzáadjuk, és eg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, mossuk. Feldaraboljuk, vízben a fűszerekkel feltesszük főni. Ha már puhák a zöldségek, merőkanál segítségével kiszedjük, hideg vízzel beletesszük a turm...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű