menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás Sütőtök krém leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg. nettó súlyú)
5 db. sárgarépa,
60 dkg. körüli karfiol,
5 gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
só, frissen őrölt bors,
zöldség alaplé, (csirkehús alaplével is finom),
200 g. tejföl,
kevés szerecsendió reszelve,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
kevés petrezselyem zöld,
2 ek. olívaolaj,

Sütőtök chips, pirított tökmag, pár csepp tökmagolaj a tetejére, pirítós a tálaláshoz.

Előkészületi idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc

Elkészítés:


Elkészítés:
A leves kanadai tökből a legjobb, de másféle sütőtökből is készíthető.

A tököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk. Kevés olíva olajon először a hagymát, majd a fokhagymát megpároljuk, majd a sárgarépát, a karfiolt, a legvégén a sütőtök darabokat is hozzátéve enyhén megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, majd felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje. Szárított vagy friss petrezselyem zöldet is adhatunk hozzá. Rövid főzés után szerecsendiót reszelünk bele, és elkeverjük a tejföllel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges fűszerezzük utána. Kevés hűtés után, összeturmixoljuk. Tálaláskor kevés olíva olajon pirított tökmagot, és vékonyra szelt tökszeletekből készített chipset szórunk a tetejére, valamint néhány csepp tökmagolajjal tesszük még ízletesebbé. Ajánlatos pirítóst kínálni mellé.

Fokhagymás Sütőtök krém leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtök leves
Sütőtök leves

A megmosott, hámozott és felkockázott sütőtököt kevés sós vízben húsleveskocka és bors ízesítéssel megfőzzük és robotgépben pürésítjük. Újraforraljuk, tejfölt leverünk bele és kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Harcsahalászlé (Hargitai György)
Harcsahalászlé (Hargitai György)

Ha csak pontyot kapunk, az sem baj, alaplének tökéletes! Kb. 6 liter vízbe feltesszük főni a megmosott, tisztított haldarabokat. Fejből a keserűfogat, a kopoltyút és a szemeket ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk