Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb sütőtök (kb. 1 kg. nettó súlyú)
5 db. sárgarépa,
60 dkg. körüli karfiol,
5 gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
só, frissen őrölt bors,
zöldség alaplé, (csirkehús alaplével is finom),
200 g. tejföl,
kevés szerecsendió reszelve,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
kevés petrezselyem zöld,
2 ek. olívaolaj,
Sütőtök chips, pirított tökmag, pár csepp tökmagolaj a tetejére, pirítós a tálaláshoz.
Előkészületi idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A leves kanadai tökből a legjobb, de másféle sütőtökből is készíthető.
A tököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk. Kevés olíva olajon először a hagymát, majd a fokhagymát megpároljuk, majd a sárgarépát, a karfiolt, a legvégén a sütőtök darabokat is hozzátéve enyhén megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, majd felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje. Szárított vagy friss petrezselyem zöldet is adhatunk hozzá. Rövid főzés után szerecsendiót reszelünk bele, és elkeverjük a tejföllel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges fűszerezzük utána. Kevés hűtés után, összeturmixoljuk. Tálaláskor kevés olíva olajon pirított tökmagot, és vékonyra szelt tökszeletekből készített chipset szórunk a tetejére, valamint néhány csepp tökmagolajjal tesszük még ízletesebbé. Ajánlatos pirítóst kínálni mellé.
A sárgarépát karikára vágjuk, és a felhevített olajon kissé megfuttatjuk, így gyönyörű sárga színe lesz a levesnek. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szintén karikára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély lábosba beletesszük a csirkét, a három darabra vágott sárgarépát, az egész hagymát, a kettévágott szárzellert, a borsszemeket, a koriandermagot és annyi vizet öntünk rá, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTárkonyos "tejszínes"zöldségraguleves Elkészítés Hozzávalók 4-6 személyre Szőlőmagolaj 2 fej vöröshagyma 1 ek bio margarin 2 szál sárgarépa 1 db gyökér 1 csokor petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk. A vö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű