Családireceptkönyv.hu

Zeburé azaz zöldségkrémleves


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- 2 db közepes burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 0,8 liter tej
- 0,4 liter víz
- 6 db friss zellerlevél (ha nincs otthon, elhagyható)
- 2-3 szál petrezselyemzöld
- 2 evőkanál ételízesítő (nálam Anyukám házi ételízesítője:)
- só ízlés szerint
- csipet őrölt bors (ha van, akkor fehér őrölt bors, de jó a fekete is)
- csipet őrölt kömény (elhagyható)

Elkészítés:


1. Megpucolom a hagymát, zellert, burgonyát, sárgarépát és megmosom.
2. A hagymát apróra, a zellert és a burgonyát kis kockákra, a sárgarépát pedig vékony karikákra vágom.
3. A vajon megfonnyasztom a hagymát, rádobom a zellert, burgonyát és sárgarépát, és együtt kb. 3-4 percig folyamatosan kevergetve pirítom. Utána liszttel megszórom és 1-2 percig tovább pirítom, állandóan keverve. Majd felöntöm a vízzel és a tejjel. Ekkor ízesítem a sóval, borssal, ételízesítővel és a köménnyel. Ha van zellerlevél, akkor hozzáadom. Közepes hőmérsékleten kb. 20 percig főzöm a levest (illetve addig, amíg a zöldségek megpuhulnak).
4. Ha elkészült, akkor átturmixolom, és apróra vágott petrezselyemmel tálalom.

Zeburé azaz zöldségkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerkrémleves - fokhagymás, tejszínes
Zellerkrémleves - fokhagymás, tejszínes

Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter víz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

A hagymákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a hagymákat megdinszteljük rajta, meghintjük liszttel, majd felengedjük a levessel és a tejjel. Sóva...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

1. A vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd a vízzel felöntjük.Félpuhára pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas szilvaleves (Rupáner)
Fahéjas szilvaleves (Rupáner)

1. Egy közepes lábasban a cukrot feltesszük olvadni, közepes hőfokon. Nem kevergetjük, csak mikor már elkezd aranyszíne lenni, és majdnem az egész felolvadt! 2. Közben a megmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk