250 g bacon (apróra vágott)
300 g darált sertéshús (sertés vegyesen)
300 g kolbász (vékony, cserkész, vagy hasonló, erdetileg Thüringer Mettwurst)
3 db vöröshagyma
3 db póréhagyma (nagy)
2 ek olívaolaj
1.5 l alaplé (zöldségkockából leves, eredetileg 1 l leves és 1/2 l fehérbor)
3 gerezd fokhagyma
200 g gomba (friss)
20 dkg konzerv paradicsom
400 g krémsajt (zöldfűszeres)
250 ml főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
Egy edényben az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a bacont, kicsit megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
A darált húst is hozzátesszük, és ezt is pár percig pirítjuk.
A karikára vágott pórét, az átnyomott fokhagymát és a kolbászt hozzáadjuk, rövid idő után a gombát és a paradicsomot is.
Felöntjük a biolevessel, és beletesszük a krémsajtot is.
Lefedjük, és kb. 10 percet közepes lángon főzzük.
Beleöntjük a tejszínt is, újból felforraljuk, majd az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével. Fehér borssal és sóval ízesítjük. Jól átforraljuk, majd a tű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sóska szárát eltávolítjuk, nagyobb darabokra tépkedjük és megmossuk. Ízlés szerinti mennyiségű füstölt kolbászt felkarikázunk és a sóskával a vízben feltesszük főni. Sózzuk. Fo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon megpirítjuk a lisztet, aztán megszórjuk köménnyel és pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd egy picit továb pirítjuk. Felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű