250 g csicseriborsó (szárazon)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1200 ml víz
2 csapott teáskanál adalékmentes só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
4 gerezd fokhagyma
150 g joghurt - natúr
A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.
Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.
Marcipános-fahéjas kávékrémmel töltött praliné http://www.pralineparadicsom.hu/2011/03/marcipanos-fahejas-kavekremmel-toltott.html Hozzávalók 15 darabhoz: - 4 ek. tejszín -...
Elkészítési idő:Felhevítünk egy kanálnyi olajat, majd rádobjuk a hagymát és a gyömbért. Addig sütjük, amíg megüvegesedik, majd felöntjük a levessel, beletesszük a chiliszószt és a fokhagymát. Jöhe...
Elkészítési idő:A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. A tejföllel va...
Elkészítési idő: 30 perc