80 dkg sütőtök
1 fej vöröshagyma
kis darab gyömbér
kevés Erős Pista
só, bors
olaj
2 dl tejszín
A tököt, a hagymát és a gyömbért meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban kevés olajon gyorsan lepirítjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Puhára főzzük és leturmixoljuk, majd a tejszín felével felforraljuk és utána ízesítünk. Ha kész, egy szűrön még átszűrjük.
Kevés Erős Pistával ízesítjük, tejszínnel meglocsolva tálaljuk.
A zöldségeket adagonként daráld le a hagymával, gyömbérrel, zöldfűszerekkel. Ha nincs aprítód, le is reszelheted vagy egészen apróra fel is vághatod a zöldségeket. Egy vastag falú...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA hagymat kis kockakra vagom es keves olajon megparolom(nem sutom) Utana hozza adom a felvagott sarga repat(murkot) Keveset ezzel is parolom Hozza adok annyi vizet amennyi leves...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A leves kanadai tökből a legjobb, de másféle sütőtökből is készíthető. A tököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépákat megtisztítjuk, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet forralunk, feloldjuk benne a leveskockát, beletesszük a meghámozott spárgát, lefedjük, és a forrástól számítva 30 percig kislángon fõzzük. Beletesszük a finomra vágott petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz