2 ek. olívaolaj
1 kiló marha tarja kockákra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 répa meghámozva és felkarikázva
3 nagyobb zellerszár felvágva
1 és fél csésze lencse
egy konzerv kockázott paradicsom
6 csésze marhahús alaplé
1 csésze száraz vörösbor
1 ek. szárított zsálya
egy csipet cayenne bors
3 ek. tárkony
só és bors
Egy nagyobb fazékban hevítsük olajat, pirítsuk meg rajta kicsit a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst is! 5-10 perc alatt kérgesítsük a húst! Adjuk hozzá a répát, a zellert, a lencsét és a paradicsomot majd öntsük fel az alaplével és a borral. Tegyük bele a fűszereket is! A levest forraljuk fel, 45-60 percig hagyjuk rotyogni. Ellenőrizzük, hogy a lencse és a hús is megpuhult-e!
A főtt kukoricáról levagdostam a szemeket, a bacont vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam. A felhevített olajon megpirítottam a szalonnacsíkokat, m...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat megtisztítom, felszeletelem és osztályozom. 2. A bogrács aljára teszem az apróra vágott hagymát, erre a halfejeket, farkakat, uszonyokat. 3. A tetejére jön a hal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombóchoz ledarálom a húst a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverem. Diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 30-35 db-ot A levesh...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű