300 g csirkemell,
1 fej vöröshagyma,
2-3 közepes sárgarépa,
2 közepes petrezselyem,
1 tojás,
1 citrom,
1 dl kókuszkrém,
1-2 kk konjak liszt,
1 ek kacsazsír,
1 ek utifűmaghéj,
1 liter víz
A húst daráld le, ízlés szerint sózd, borsozd és tedd egy keverőtálba.
Ad d hozzá a tojást, az apróra vágott zöldfűszert és az utifűmaghéjat.
Egy kanállal alaposan keverd össze, és tedd a hűtőbe pihenni.
A zöldségeket és a vöröshagymát kockázd fel.
Egy nagyobb edényben hevítsd fel a kacsazsírt éstedd rá a felkockázott hagymát.
Amikor a hagyma megpuhult, szórj rá ízlés szerint fűszerpaprikát és add hozzá a felkockázott zöldségeket is, majd öntsd fel a vízzel.
Ízlés szerint sózd, borsozd a levest.
Amikor a zöldségek már félig meg főttek, vizes kézzel formázz a húsból apró gombócokat és tedd a forró levesbe.
Ha kész, óvatosan keverd meg a levest, nehogy összeragadjanak a gombócok.
Egy kisebb tálban a kókuszkrémet, a citrom levét és a konjak lisztet keverd simára, majd amikor a hús és a zöldség is megfőtt, folytonos kevergetés mellett öntsd a levesbe
1. 2 ek. olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, őrölt köményt és a kurkumát. Ezeket 2 percig kevergessük. 2. Rakjuk bele a lencsét, répát, zellert, babérlev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmosom és feldarabolom a káposztát és a krumplit. sós vízben felteszem, hozzáadom a fokhagymát, köményt és babérlevelet. Mikor megfőtt paprikás tejfölös rántást készítek rá, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc). Felöntjük az alaplével, ho...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldséget egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem. Elkészítése: a margarint felforrósít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű