1 kis fej karfiol
2 répa
2 zöldség
1 fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
fél karalábé
fél zeller
só
bors
őrölt kömény
natúr ételízesítő
zsír
petrezselyemzöld
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, rádobjuk a kockázott zöldségeket (kivéve karfiol) és pár percig dinszteljük.
Sózzuk, öntünk rá egy kevés vizet és felforraljuk. Beletesszük a karfiolrózsákat, teljesen felöntjük vízzel, majd fűszerezzük: kömény, ételízesítő, bors, ha szükséges, megsózzuk.
Fedőt teszünk rá, elmegyünk kiteregetni és ha a karfiol megpuhult, készen is vagyunk!
Semmi habarás, semmi lisztes bohóckodás vagy tésztával elrontás, csak a zöldségek tiszta, laktató és nagyon finom ízkavalkádja.
A petrezselyemzöldet mindig tálaláskor aprítsátok bele, úgy sokkal intenzívebben lehet érezni az ízét, valamint a benne lévő hasznos tápanyagok is hatékonyabban szívódnak fel a szervezetünkben.
Egy nagy edénybe helyezzük a marhalábszárat, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Közepes lángon másfél órán át főzzük a húst, közben pedig szedjük le a habját....
Elkészítési idő: kb1-11/2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. 2. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes