500 gramos paszírozott paradicsom /dobozos/
1 fej hagyma
3 gerezd foghagyma
kevés sima liszt
só
bors
cukor
tészta
Az apróra vágott hagymát kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a foghagymát majd a lisztet. Megpirítjuk, hideg vízzel felontjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felontjuk vízzel. Forraljuk majd belefozzuk a tésztát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjuk ízlés szerint.
A babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A virslit karikára vágjuk és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük. ◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még. ◾️A kelkáposztá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA leveshez A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük. Egy na...
Elkészítési idő: 330 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát karikára vágjuk, 1 db gombát felszeletelünk, a többit felkockázzuk, a snidlinget aprítjuk. Egy fazékban olívaolajon megolvasztjuk a vajat, rátesszük a póréha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű