50 dkg sertéscomb
20 dkg gomba
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
2 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
5 csapott ek liszt
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes db paprika
1 közepes db paradicsom
4 ek napraforgó olaj
2 l víz
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel.
Majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répaféléket, a zellert és a gombát.
Tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe, és még pár percig tovább főzzük.
1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5 l vízzel f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...
Elkészítési idő: 360 perc Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a répákat...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz