menu

Családireceptkönyv.hu

Betyár gulyásleves


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb
20 dkg gomba
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
2 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
5 csapott ek liszt
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes db paprika
1 közepes db paradicsom
4 ek napraforgó olaj
2 l víz

Elkészítés:


Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel.
Majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répaféléket, a zellert és a gombát.
Tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe, és még pár percig tovább főzzük.

Betyár gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5 l vízzel f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves hagyományosan
Frankfurti leves hagyományosan

A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhahúsleves daragaluskával
Marhahúsleves daragaluskával

Az alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Gombaleves vajas galuskával
Gombaleves vajas galuskával

A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a répákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk