menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkeraguleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 500 g csirke aprólék (ízlés szerinti összetételben)
2 ek étolaj vagy vaj
1 kanálnyi vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
3 db petrezselyem (fehérrépa)
0,5 db zeller
1 maréknyi zöldborsó
3 rózsa karfiol
1 db kisebb karalábé
0,5 db paprika
0,5 db paradicsom
4 szál petrezselyem zöld
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a feldarabolt csirke aprólékot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig piritjuk majd fedő alatt pároljuk.
Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk és a húshoz adjuk. Kicsit ismét sózzuk, fedő alatt tovább pároljuk míg majdnem teljesen megpuhul minden.
Felöntjük hideg vizzel, hogy jó 2-3 ujjnyira ellepje. Felforraljuk.
Mikor felforrt, lejjebb vesszük a lángot, hogy szép lassan főjön. Megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük.
Ízlés szerint aprótésztát, májgombócot, vagy grizgombócot főzünk bele. Én most csigatésztával készítettem.

Csirkeraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babgulyás
Babgulyás

1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept 2A babot e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újhagyma krémleves sajtgaluskával
Újhagyma krémleves sajtgaluskával

vajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval íze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falusi tyúkhúsleves a la Mami
Falusi tyúkhúsleves a la Mami

A megmosott egész tyúkot, a farhátakat hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöng...

Elkészítési idő: 2,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk