30-40 dkg kelbimbó
1 db póréhagyma
2 db húsleves kocka
10 dkg szeletelt bacon szalonna
2 dl főző tejszín
1 kávés kanál liszt
2 evőkanál olaj
só, bors, szerecsendió, majoranna
1.5-2 liter víz
A kelbimbót és a póréhagymát megpucolom, megmosom, majd a hagymát felkarikázom.
A bacon szalonna felét felaprítom.
2 evőkanál olajba a szalonnát beleteszem és átpirítom, majd hozzá adom a kelbimbót és a hagymát, majd néhány percig párolom. Ezután felöntöm a vízzel, hozzáadom a húsleves kockát, a fűszereket és kb 30 percig főzőm. Amíg fő addig a tejszínt elkeverjük a liszttel, ez lesz a habarás. Ha már megfőtt a kelbimbó, akkor lehúzzuk a tűzről, a fele kelbimbót kiszedjük és a léből hozzáadva bot mixerrel pépesítjük. Ezt visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, majd a tejszínnel behabarjuk.
A bacon szalonna másik felét ropogósra pirítjuk és tálaláskor a leves tetejére helyezzük.
Így önmagában is tálalhatjuk, de kínálhatunk hozzá pirított zsemlét, vagy kifli karikát, esetleg reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Ilyen levest a menyemnél ettem először, nagyon ízlett, így megpróbáltam én is elkészíteni.
Egy kiadós vasárnapi családi összejövetel után bizonyára marad a bőséges ebédből. Nálunk legalábbis ez a helyzet. Ilyenkor, másnapra vetem be a maradékból varázslat tudományomat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre. A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat A k...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűHagymát pucold meg vágd fel nagyobb cikkekre, a krumplit szintén meghámozni, majd kisebb darabokra felvágni, Cukkinit mosd meg és a magos részét vágd ki vagy kapard ki kanállal, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű